© Acest site este parte a Antena 1 Calarasi srl.

Știri Locale Emisiuni Conferințe de presă

Având în vedere faptul că rata de incidență
COVID-19 a depășit 6 ‰ locuitori în mun. Călărași,
în conformitate cu HG nr. 932/2021, cu modificările
și completările ulterioare, începând de joi,
14 octombrie 2021
, activitatea Bibliotecii Județene Călărași se va desfășura cu respectarea următoarelor condiții:


-//- Accesul în instituție se face numai pe intrarea principală, după măsurarea temperaturii, dezinfectarea mâinilor și cu purtarea măștii de protecție.


-//- Accesul în sălile de împrumut și în sălile de activități este permis în baza certificatului digital al Uniunii Europene privind Covid-19, doar persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi, ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS CoV-2, conform condițiilor stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății, emis în temeiul art. 44 și al art. 71 alin (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare.


Atestarea vaccinării sau vindecării de infecția cu virusul SARS CoV-2 se realizează prin intermediul certificatelor digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19, în conformitate cu prevederile OUG nr. 68/2021 privind adoptarea unor măsuri pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea și acceptarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID pentru a facilita libera circulație pe durata pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare.


-//- Utilizarea Sălii de lectură și a Mediatecii, precum și organizarea și desfășurarea activităților în cadrul instituției este permisă cu participarea utilizatorilor până la 50% din capacitatea spațului și cu purtarea măștii de protecție.


-//- În sălile de împrumut pot intra maxim 6 persoane simultan, respectând distanța de 2 metri între persoanele aflate în încăpere.


-//- Utilizatorii care nu îndeplinesc criteriile de acces pot beneficia de împrumut de documente, la serviciul de Recepție al instituției.


-//- Mai multe informații se pot obține apelând numărul de telefon 0242316757, sau pe pagina Bibliotecii Județene Călărași

Comunicate de presă