ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Sorin Mihai Grindeanu, a verificat, astăzi, 29 iulie 2022, lucrările pasajului Drajna din județul Călărași. Alături de acesta s-au aflat și secretarul de stat Sorinel Vrăjitoru (n.r. cel care a inițiat, în luna februarie a anului 2019 proiectul privind pasajul Drajna, pe vremea în care era deputat PSD), președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, dar și alte autorități locale. Sorin Grindeanu a afirmat că este mulțumit de modul în care evoluează lucrările, constructorul ajungând cu acestea la aproape 50%, în condițiile în care lucrările au debutat în luna ianuarie. Tot el a mai subliniat faptul că sunt șanse mari ca pasajul să fie deschis mai devreme decât prevede contractul.

În primul rând, îi felicit pe constructori! Dacă se țin de treabă și văd că întăresc ceea ce au promis în ianuarie, când s-a dat ordinul de începere, asta ar însemna că se va finaliza undeva cu 6 luni mai repede, pentru că termenul e iunie, anul viitor, când ar trebui să fie gata lucrarea, conform contractului. Pe mine mă bucură mobilizarea, mă bucură faptul că sunt premise, stadiul lucrărilor fiind acum în jur de 50%, să se țină de acest termen de sfârșit de an, astfel încât în iarnă să se poată circula. E un exemplu de bună practică și uite că se poate, spre deosebire de alte proiecte unde, din păcate, sunt întârzieri. Repet, dacă ritmul se menține ca în prima jumătate a anului, se termină mai repede cu aproximativ 6 luni față de termenul asumat prin contract”, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.  


Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, afirmă că acest pasaj este extrem de important pentru locuitorii județului.

Acest pasaj va rezolva și problema blocajului de la autostradă, pe timp de vară. Vom reuși, prin acest proiect, să fluidizăm traficul între Slobozia și Călărași”, a spus Vasile Iliuță.  


În acest moment, se lucrează la infrastructura podului, mai exact la ceea ce înseamnă radiere, elevație, riglă pentru suprastructură. S-au finalizat fundațiile indirecte și piloții. Se efectuează, de asemenea, lucrări pentru umplerea terasamentelor și montarea elementelor prefabricate la podețe. Cea mai importantă etapă se va desfășura peste două săptămâni, când va debuta montarea tuturor grinzilor peste suprastructură, după cum a precizat șeful șantierului, Alexandru Stanciu.

Pasajul Drajna va avea o lungime de 2,74 km. Proiectarea și construcția acestui pasaj au o valoare de 98,12 milioane de lei, fără TVA, și sunt finanțate prin Programul Operațional Infrastructură Mare. Pasajul va aduce o serie de beneficii la nivel regional și la nivel național: creșterea vitezei de tranzitare prin eliminarea timpilor pierduți acum la barieră; creșterea siguranței rutiere prin eliminarea traversării la nivel a căii ferate.


El va traversa DN3A și linia de cale ferată București-Constanța și face parte din viitorul drum expres Călărași-Brăila.

Viceprim-ministrul României și ministru al Transporturilor și Infrastructurii,

GRINDEANU: “SUNT ȘANSE CA PASAJUL
DRAJNA SĂ FIE DESCHIS MAI DEVREME”

29 iulie 2022