ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

cartierul Cărămidari la sistemul de canalizare. Directorul Eduard Grama spune că oamenii se confruntă cu această problemă de peste 30 de ani ani.

Aceasta este o investiție a operatorului de apă și canale Ecoaqua, fiind o zonă defavorizată în ultimii 30 de ani deoarece aici nu există canalizare. Din acest motiv am stabilit cu echipa ca o parte din investițiile pe care urmează să le facem la nivelul municipiului Călărași să le facem prin operator și prin proiectele pe fonduri europene.

În această zonă se află o asociație de copii defavorizați care beneficiază de școală. Există oameni inimoși care vin și ajută comunitatea, și atunci am hotărât să venim și noi în ajutorul acestora. În special în cartierul Carămidari, pentru că aici este o mare problemă cu apa și cu canalul, dorim să îi ajutăm pe aceștia, deoarece în anul 2022 am ajuns să facem investiții în canalizare, când aceste lucruri trebuiau rezolvate cu mult timp în urmă.

Oamenii care locuiesc în această zona sunt extrem de mulțumiți de ceea ce se întâmplă aici.” a declarat Eduard Grama, directorul Ecoaqua, pentru Antena1Calarasi.ro.


Întrebați despre lucrări, cetățenii de declară mulțumiți și spun că nu se așteptau ca directorul să fie prezent în mijlocul lucrărilor pentru a le prelua probleme ce țin de activitatea operatorului Ecoaqua.

Le-am oferit numărul meu de telefon și pentru a evita deplasările către operator, le-am spus să-mi trimită cereri, iar în baza acestora putem face aceste racordări.” – a precizat Grama.


Tot astăzi, au continuat și controalele în cartierul “Doi Moldoveni”, zonă unde reprezentanții Ecoaqua au decis să monteze mai multe contoare în exteriorul locuințelor, pentru a avea o analiză clară asupra cantităților de apă care se consumă.

În această zonă va fi făcută o investiție de către un agent economic, iar în urma unor controale efectuate de operatorul Ecoaqua, am constat că, fostele contoare de apă care înregistrau cantitățile de apă, ridicau semne de întrebare. Am luat hotărârea ca toată această zonă să fie recontorizată.

Vedeți în spatele meu mai multe imobile care, bănuiesc eu, în realitate, au un consum mult mai mare decât cel reflectat în contorul montat de operator și am stabilit ca toată zona să beneficieze de un contor nou și modern, care să fie montat în afara locuințelor.

Cred că vom continua prin aceste blocuri unde am reușit să facem racordurile la canalizare L49 și L50 să schimbăm imaginea în zonă și să avem o imagine corectă” –  a mai precizat directoru general al Ecoaqua, Eduard Grama.

Operatorul Ecoaqua efectuează lucrări pentru racordarea cetățenilor din

ECOAQUA: CANALIZARE ÎN CĂRĂMIDARI ȘI
CONTROALE ÎN CARTIERUL ‘2 MOLDOVENI’

17 noiembrie 2022