ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

presei pentru a sărbători principiile fundamentale ale libertăţii presei, pentru a evalua starea libertăţii presei în întreaga lume şi pentru a aduce un omagiu jurnaliştilor care şi-au pierdut viaţa la datorie.

La nivelul județului Călărași există peste 20 de site-uri de presă scrisă în mediul online, trei radiouri locale și peste 20 cu retransmitere locală iar televiziuni autorizate de CNA în număr de două. Pentru ca libertatea presei să fie reală, publicul și mass-media necesită acces neîgrădit la informații.


Nu putem vorbi despre democrație, dacă nu există presă liberă. Dreptul fiecărui cetățean de a primi, dar și de a oferi informații reale, rapide și obiective este baza oricărei societăți democratice, iar asta se datorează celor ce și-au asumat rolul de a transmite opinii și informații în spațiul public.

Ziua de 3 mai a fost declarată Ziua Mondială a Libertăţii Presei, pe 23 decembrie 1993, de către Adunarea Generală a ONU.

Scopul principal pentru care a fost proclamată este de a aduce în atenţia publică importanţa şi necesitatea respectării libertăţii de exprimare, dar și pentru a aduce un omagiu jurnaliştilor care şi-au pierdut viaţa în timpul exercitării profesiei. Totodată îi felicit pe toți jurnaliștii care înțeleg să-și facă datoria cu profesionalism, curaj și integritate. Succes!” noteaza senatorul PSD, Nicușor Cionoiu, pe Facebook.


Libertatea presei privește desfășurarea activităților specifice presei de strângere și transmitere de informații de interes public prin intermediul canalelor media, fără intervenția guvernului.

Libertății de expresie i se atribuie, dintr-o perspectivă istorică, un rol esențial în influențarea pozitivă a calității vieții cetățenilor, datorită modului în care susține practicile sociale ale democrației, pieței libere și investigației științifice și jurnalistice, responsabile pentru competitivitatea națiunilor.

În fiecare an, la 3 mai, este marcată în întreaga lume Ziua mondială a libertăţii

LIBERTATEA PRESEI SĂRBĂTORITĂ
ASTĂZI PE PLAN MONDIAL

03 mai 2023