ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

apelurile telefonice ale beneficiarilor, prin intermediul unui operator uman, în cel mult 5 minute. Nerespectarea acestui termen se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 5.000 de lei, potrivit unui proiect adoptat miercuri, 3 mai 2023, de Senat.


Am înțeles nevoile esențiale ale cetățenilor și am venit în sprijinul lor. Astfel, în cadrul Ședinței Senatului din 03 mai 2023 am votat favorabil două propuneri legislative importante prin care susținem consumatorii, dar și antreprenorii români. Este vorba de:

L188/ 03.04.2023 propunere legislativă ce obligă prestatorii de servicii, ca în cazul reclamaţiilor făcute de consumator, să preia apelurile telefonice ale acestuia prin intermediul unui operator uman şi nu a unui robot, în cel mult 5 minute de la iniţierea apelului de către beneficiar. Prea multe companii au creat obstacole birocratice pentru a împiedica cetăţenii să discute cu personalul din cadrul departamentelor pentru relaţiile cu publicul, încălcând dreptul acestora de a fi informați și de a-și expune nemulțumirile;

L189/03.04.2023 privind Codul Fiscal, ce vine în ajutorul agenților economici prin posibilitatea ajustării bazei de TVA, în situaţia în care contravaloarea bunurilor sau a serviciilor prestate nu se poate încasa din cauza radierii beneficiarului din Registrul Comerţului, în urma dizolvării acestuia pentru alte motive decât falimentul. Propunerea are un efect benefic asupra mediului de afaceri, dând posibilitatea agenților să-şi ajusteze baza impozabilă, în sensul reducerii taxei pe valoarea adăugată (TVA).” a declarat senatorul PSD, Nicușor Cionoiu.

Companiile care folosesc servicii call center au obligaţia de a prelua


TIMPUL DE AȘTEPTARE LA CALL-CENTER,
LIMITAT LA 5 MINUTE

03 mai 2023