ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Vasile Iliuță, alături de autoritățile județene au mers într-o vizită de lucru la Spitalul Judeţean “Dr. Pompei Samarian” pentru a vedea stadiul lucrărilor în desfășurare.

Conform șefului de șantier, lucrările noului corp al spitalului se derulează în grafic.

Sunt atent în permanență la tot ceea ce are loc pe șantier ca să ne putem respecta promisiunea unei unități spitalicești conformă din toate punctele de vedere. Este o investiție de 20 de milioane de euro pe care noi am promovat-o în urma cu 4 ani”, a declarat Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași.


În anul 2016, când Vasile Iliuță a preluat președinția Consiliului Județean Călărași, principalul obiectiv a fost creștere calității sistemului public de sănătate din Călărași. Am făcut o analiză a stării tuturor subordonatelor, printre care se afla și Spitalul de Urgență “Pompei Samarian”, cel mai important de altfel.

S-a constatat că avem câteva arii care ar trebui reabilitate pentru binele cetățenilor. În urma expertizelor, am stabilit că este mult mai bine să construim un nou corp decât să îl reabilitam pe cel vechi”, a susținut Daniela Mihai, directorul Direcției De Dezvoltare.


În cadrul noului corp vor funcționa secțiile de neurologie, psihiatrie, pediatrie, ginecologie obstretică și secția de imagistică medicală. Odată cu venirea pandemiei, specialiștii au considerat că este necesară și o unitate de terapie intensivă.

Initial, spitalul a fost proiectat pe nevoile de la momentul respectiv. Ulterior, odată cu pandemia, am făcut câteva schimbări majore […] După toate investiţiile făcute, vă pot spune că peste 3 ani vom avea un mini spital regional. Acesta va fi complex și va avea toată aparatura necesară desfășurării actului medical”, a conchis Bogdan Mihai, administratorul public al județului.


Corpul nou va avea în dotare un angiograf, un computer tomograf, precum și un RMN, pregătite să fie puse în slujba cetățenilor. Constructorul a declarat că intenționează să termine noul corp în proporție de 85% până la sfârșitul anului în curs pentru ca anul viitor să se ocupe de dotări și amenajări.

Valoarea totală inițială aprobată prin HG nr. 765/2019  este de 99.312.023,09 lei. Termenul de finalizare a construcției este decembrie 2024.

Astăzi, 3 mai a.c., președintele Consiliului Județean Călărași,

LUCRĂRILE NOULUI CORP AL
SPITALULUI JUDEȚEAN SUNT ÎN GRAFIC

03 mai 2023