ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Călărași este unul destul de liniștit, format predominant din case, situat la 5 minute de centrul orașului, asfaltat în proporție de 80%.

Cu toate ca este un cartier mic, situat într-un oraș mic, în Mircea Vodă exista o frumoasa biserică situată pe strada București și două parcuri (parcul Luceafărul și cel de pe malul apei, care este în curs de execuție).


Am ales să discutăm cu locuitorii acestui cartier despre condițiile, nemulțumirile și beneficiile pe care le au locuind în această zonă.

Cea mai mare nemulțumire pe care o avem este șoseaua, sunt ani de zile de când ne mint că o vor moderniza. Pe de altă parte, suntem mulțumiți că ne-au făcut canalizările, ne-au băgat apă potabilă, este un cartier liniștit, iar cu excepția celor menționate mai devreme, nu ne lipsește nimic” a declarat un cetățean călărășean.


Există și alte nemulțumiri pe care le au aceștia, precum moartea animalelor de companie din cauza șoferilor care circulă cu viteză și străzile care prezintă probleme, la scurt timp după ce au fost asfaltate.


Cu toate acestea, Marius Dulce, primarul Călărașiului, vine cu vești bune pentru cetățeni!

Lucrările care vizează modernizarea trotuarelor şi a părţii carosabile au debutat cu strada Pescăruș, care are o lungime de 1.041,70 m.

Demonstrăm, astfel, că ne onorăm promisiunile asumate odată cu preluarea mandatului. Lucrările de reabilitare, în cuantum de 18.774.548,39 de lei, cu TVA inclus, sunt finanțate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.“ a declarat acesta pe rețelele de socializare.


Investiţia vizează modernizarea următoarelor străzi, în lungime totală de 8.157,38 metri:  G-ral Constantin Pantazi (Muntenia); Aleea Canalului; Prel. Luceafărului; Pescăruş; Luceafărului; Macului; Muşeţelului Tr. I; Muşeţelului Tr. II; Ciocârliei; Digului; Panduri; Zăvoiului; Prel. Mihai Viteazul; Prel. Panduri și strada Sulfinei.

Termenul de execuție este de 16 luni de la data semnării ordinului de începere, adică 24 aprilie 2023.

Marius Dulce își cere scuze pentru disconfortul provocat de lucrări și le mulțumește cetățenilor pentru înțelegere.

Inițial sat, ulterior anexat orașului, cartierul “Mircea Vodă” din municipiul

NEMULȚUMIRILE CĂLĂRĂȘENILOR
DIN CARTIERUL “MIRCEA VODĂ”

11 mai 2023