ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

strângerea de semnături pentru declanşarea grevei generale, după ce Guvernul a anunţat că se plafonează cheltuielile de personal şi activităţile de formare profesională şi se accentuează deficitul de personal. În 25 şi 26 aprilie va fi pichetat sediul Guvernului, iar în 10 mai va avea loc un marş de protest.


Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Sindicatelor din Educaţie «Spiru Haret» şi Federaţia Naţională Sindicală «Alma Mater» anunţă Guvernul României şi Parlamentul că au demarat referendumul pentru strângerea de semnături în vederea declanşării grevei generale”, se arată într-un comunicat de presă, de sâmbătă, semnat de cele trei sindicate.


Senatorul PSD, Nicușor Cionoiu, îndeamnă la dialog și înțelegere:

Înțeleg greva generală a federaţiilor sindicale din învăţământ, totuși consider că revendicările dascălilor pot fi rezolvate. Sistemul educaţional din România trece printr-o perioadă dificilă, mai ales acum când elevii se află în pragul examenelor de final de an.

PSD susține ideea de dialog pentru rezolvarea unor astfel de situaţii, iar soluția pentru revendicările sindicatelor din Educație este noua Lege a salarizării, jalon în PNRR, prin care se va stabili un calendar al majorărilor salariale. Această lege reprezintă un pilon important în cadrul PNRR conform căreia toate categoriile profesionale vor ajunge la nivelul corespunzător, în funcție de proiecțiile bugetare pe anii următori.

Există soluții astfel încât să oprim efectele negative ce pot afecta grav educația copiilor noștri, dacă activitatea școlară cât și examenele finale nu se vor desfășura conform programei școlare. Vorbim de viitorul elevilor, motiv pentru care nu trebuie să se abordeze acest mod egoist, prin renunțarea prezenței la cursuri a profesorilor, ci unul de dialog și înțelegere.

Sindicaliştii care fac parte din trei mari federaţii din Educaţie au demarat

SINDICATELE DIN ÎNVĂȚĂMÂNT
SE PREGĂTESC DE GREVĂ GENERALĂ

22 mai 2023