ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

financiar. Sumele pot varia între 600 și 1.000 de lei, în funcție de veniturile fiecărui pensionar.

Guvernul a hotărât în 2023 să le acorde pensionarilor un ajutor financiar cuprins între 600 și 1.000 de lei, conform OUG 168/2022. Aceste ajutoare se duc către pensionarii care au pensia mai mică de 3.000 de lei. Prima tranșă din acest ajutor a fost acordată în luna ianuarie, iar cea de-a doua în luna octombrie 2023.


Partitul Social Democrat vine în ajutorul pensionarilor cu venituri mici! Pentru cei 4,2 milioane de pensionari cu venituri sub 3.000 de lei Ministerul Muncii a început livrarea celei de-a doua tranșe din sprijinul ce le este acordat:

Partidul Social Democrat continuă să susțină proiectele de acordare a unor ajutoare anuale: voucherele pentru alimente, voucherele pentru energie sau sprijinul anual acordat pensionarilor cu venituri mici.” -  a transmis senatorul PSD, Nicușor Cionoiu.


Ordonanța de urgență 168/2022 prevede, mai exact, “un ajutor financiar acordat pensionarilor sistemului public de pensii, celor din sistemul pensiilor militare de stat şi beneficiarilor de drepturi prevăzute de legi cu caracter special plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 3.000 de lei”.

Pensionarii care au venituri mici beneficiază în acest an de două tranșe de ajutor

AJUTOARE DE LA GUVERN PENTRU
PENSIONARII CU VENITURI MICI

03 octombrie 2023