ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

are ca scop sensibilizarea oamenilor cu privire la importanța rolului jucat de profesorii din întreaga lume. Aceștia își dedică viața, pentru a avea un impact pozitiv asupra modului în care copiii învață, cresc și se transformă în adulți.

Începând cu 1994, Ziua Mondială a Educației a fost sărbătorită în fiecare an pe data de 5 octombrie. A fost desemnată de UNESCO și marchează semnarea, în 1966, a “Recomandării UNESCO/OIM privind statutul profesorilor”, recomandare ce constituie principalul cadru de referință pentru abordarea drepturilor și responsabilităților cadrelor didactice la scară globală.


Cu ocazia acestui eveniment, senatorul PSD Nicușor Cionoiu a transmis următorul mesaj: “Educația deschide porțile cunoașterii și înțelegerii, oferindu-ne instrumentele necesare pentru a ne realiza potențialul și pentru a contribui la construirea unui viitor mai luminos. Educația este calea spre eliminarea inegalităților, promovarea diversității și dezvoltarea abilităților esențiale pentru viața noastră personală și profesională.

Nu este doar un drept fundamental ci o bază pentru dezvoltare, inovare și progres în societate. Felul în care evoluează cursul vieții noastre depinde de educația pe care o primim și trebuie să ne asigurăm că niciun copil sau adult nu rămâne în urmă în călătoria lor de învățare.

Sărbătorim azi importanța susținerii sistemelor educaționale în semn de apreciere pentru profesorii noștri. Vă mulțumim că faceți lumea noastră mai înțeleaptă, mai tolerantă și mai pregătită să înfrunte provocările viitorului.

La mulți ani de #ZiuaEducației!

La mulți ani tuturor profesorilor!


În ţara noastră, Ziua Mondială a Educaţiei este marcată distinct de Ziua Învăţătorului începând cu anul 2013 şi a fost introdusă în structura anului şcolar 2013-2014, conform unei decizii luate, la 3 iunie 2013, de ministrul de atunci al Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, şi de cei doi lideri ai sindicatelor din învăţământul preuniversitar, Simion Hăncescu (FSLI) şi Marius Nistor (FSE“Spiru Haret”).

Ziua Mondială a Educației, cunoscută și ca Ziua Internațională a Profesorului,

ZIUA INTERNAȚIONALĂ
A EDUCAȚIEI

05 octombrie 2023