ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

privind atacurile teroriste îndreptate împotriva Statului Israel şi a populaţiei civile, document prin care subliniază necesitatea acţiunii pentru crearea celor mai eficiente mecanisme care să asigure protecţia libertăţii, democraţiei şi a vieţilor omeneşti. Parlamentarii și-au exprimat solidaritatea deplină cu Israel, susținând dreptul statului de a se autoapăra pentru a elimina terorismul și de a lua toate măsurile necesare pentru a-și proteja civilii.

Potrivit documentului, lupta împotriva terorismului şi a tuturor ideologiilor bazate pe ură reprezintă o datorie a întregii societăţi, dar şi un element fundamental al responsabilităţii noastre, atât din prezent, cât şi pentru viitor.


Senatorul PSD Nicușor Cionoiu a spus: “Imaginile din ultimele zile, numărul semnificativ al victimelor nevinovate, inclusiv copii, uciși, torturați, răniți și ostatici, ne amintesc din nou cât de importantă este siguranța cetățenilor. Suntem șocați să observăm atacurile barbare și violența nemărginită a organizației teroriste Hamas asupra populației civile.

În Ședința Comună a Senatului și a Camerei Deputaților de astăzi s-a depus Proiectul Declaraţiei Parlamentului României privind atacurile teroriste îndreptate împotriva Statului Israel.

Parlamentul României susține în continuare în plan legislativ instituțional orice acțiune de combatere a oricărei forme de manifestare teroristă, solicită instituțiilor internaționale să ia toate măsurile necesare pentru întoarcerea în siguranță a ostaticilor răpiți de pe teritoriul Statului Israel și pentru protejarea comunității.

În ceea ce privește orice formă de violență, este important să luăm în considerare pierderile umane și distrugerile materiale și să ne concentrăm pe identificarea soluțiilor pașnice pentru rezolvarea conflictului. Este de datoria întregii societăți să lupte împotriva terorismului și a oricărei forme de ură, atât în prezent cât și pe viitor.

Îmi exprim solidaritatea asupra Statului Israel, condamn atacurile organizației teroriste Hamas, crimele, violența asupra populației civile și luarea de ostatici și le transmit condoleațe familiilor îndoliate.

Să ne rugăm pentru însănătoșirea persoanelor rănite, pentru pace și stabilitate în Orientul Mijlociu.


Parlamentul a reafirmat hotărârea membrilor săi pentru susţinerea, în continuare, în plan legislativ şi instituţional, a acţiunilor de combatere a oricăror forme şi manifestări teroriste, solicită instituţiilor internaţionale să ia toate măsurile necesare pentru returnarea în siguranţă a ostaticilor răpiţi de pe teritoriul Statului Israel şi pentru condamnarea oricăror atacuri teroriste, solicita autorităţilor publice să asigure toate măsurile necesare pentru protejarea Comunităţilor Evreieşti din România şi prevenirea oricăror incidente pe teritoriul ţării noastre.

Parlamentul României a adoptat, miercuri, cu 284 de voturi “pentru”, Declaraţia

DECLARAȚIE PRIVIND ATACURILE
ÎNTREPTATE ÎMPOTRIVA STATULUI ISRAEL

11 octombrie 2023