ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

fondurilor disponibile pentru procesatori privind finanțarea acordată prin Programul național de dezvoltare și susținere a industriei alimentare INVESTALIM.


Programul național de dezvoltare și susținere a industriei alimentare INVESTALIM se implementează în perioada 2023 – 2026 prin Schema de ajutor de stat INVESTALIM, care dispune de un buget total de 590 de milioane de euro, asigurat de la bugetul de stat. Alocarea anuală pentru finanțarea proiectelor de investiții este de aproximativ 147,5 milioane euro.


Prin Programul "INVESTALIM" atât fermierii cât și procesatorii vor putea să înființeze și să modernizeze unitățile de procesare, în domenii deficitare, cum ar fi prelucrarea și conservarea cărnii, industria peștelui, a cartofilor, domeniul prelucrării fructelor și legumelor, al sucurilor din fructe, fabricarea brânzeturilor, a uleiurilor, produselor de morărit, a pâinii sau a zahărului.

Programul Național de Dezvoltare și Susținere a Industriei Alimentare "INVESTALIM" se va lansa pe 27 octombrie 2023, cu prima depunere de proiecte.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a publicat condițiile accesării fondurilor disponibile pentru procesatori.

Bugetul total al programului este de 590 milioane de euro, în perioada 2023-2026, adică 148 milioane de euro pe an.

Creștem siguranța alimentară și oferim sprijin procesatorilor pentru ca să avem cât mai multe produse românești pe piață!

Cu toții CUMPĂRĂM ȘI VOM CUMPĂRA CU DRAGOSTE DIN ROMÂNIA!” - transmite Organizația Județeană PSD Călărași.


Activitățile eligibile pentru care se acordă finanțare prin intermediul schemei de ajutor de stat INVESTALIM sunt:

prelucrarea și conservarea cărnii, fabricarea produselor din carne, prelucrarea şi conservarea peștelui, crustaceelor și moluștelor, prelucrarea şi conservarea cartofilor, fabricarea sucurilor de fructe și legume, prelucrarea și conservarea fructelor şi legumelor, fabricarea uleiurilor şi grăsimilor, fabricarea produselor lactate și a brânzeturilor, fabricarea produselor de morărit, a pâinii, a prăjiturilor și a produselor proaspete de patiserie, precum și fabricarea zahărului.

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat condițiile accesării

START PENTRU PROGRAMUL
"INVESTALIM"

14 octombrie 2023