ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

financiare.

Banii care se dau nu pot fi folosiți chiar la orice, ei sunt oferiți sub formă de tichete sociale sau o utilitate precisă. În luna aprilie a acestui an, elevii defavorizați se vor bucura de un ajutor social în valoare de 500 de lei.


Susțin decizia Premierului Marcel Ciolacu din cadrul sedinței de Guvern de a adopta prin Ordonanță de Urgență o măsură foarte importantă, acordarea tichetelor sociale în valoare de 500 de lei pentru fiecare copil ce provine dintr-o familie cu venituri mici.

Această măsură vine în sprijinul a peste 400.000 de copii care merg la grădiniță și la școală, la cursuri primare și gimnaziale. Tichetele vor fi primite anual timp de patru ani, începând cu anul școlar 2023-2024 și vor putea fi folosite doar pentru achiziția de rechizite și haine.

Toți copiii trebuie să aibă dreptul la educație!” - notează senatorul PSD Nicușor Cionoiu, pe pagina sa de socializare.


Banii vor fi oferiți sub formă de tichete sociale pentru sprijin educațional, disponibili pe un card electronic preplătit de la Mastercard. Este însă foarte important de reținut că acei bani nu pot fi scoși de la bancomat și nici nu pot fi dați pe băutură, de exemplu, sunt pentru materiale școlare, uniforme, rechizite sau cărți, atât. Mai mult decât atât, doar un număr limitat de magazine le suportă.

Cardurile electronice cu tichete sociale sunt transmise către inspectoratele județene până la sfârșitul lunii martie, iar în aprilie începe distribuirea lor către beneficiarii finali.

În fiecare an, statul român întinde o mână de ajutor celor care au probleme

SPRIJIN DE 500 DE LEI PENTRU ELEVII
DIN FAMILII DEFAVORIZATE

15 octombrie 2023