ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

a fost neîncăpătoare astăzi de tinerii care au venit să își găsească un loc de muncă. Peste 30 de firme și-au prezentat ofertele și au încercat să îi convingă pe cei prezenți să vină de partea lor.


“Avem 35 de firme, avem 300 de locuri de muncă vacante, avem în jur de 200 de tineri care au venit astăzi și ne-au trecut pragul instituției. Este vorba despre cerere și ofertă, angajatorii vin cu oferta, iar tinerii vin cu cererea.

Firmele sunt din absolut toate domeniile de activitate, începând de la industrie, industrie ușoară, alimentație publică, agricultură, construcții, IT, Ecoaqua, Drumuri Județene, deci absolut toată paleta de angajatori îi avem astăzi prezenți” a precizat Doinița Nicolae, directorul AJOFM Călărași.


Posturile vacante la această ediție a Bursei Locurilor de Muncă au fost pentru toate categoriile de persoane, fie cu studii medii sau superioare. Unele firme au acceptat inclusiv muncitori necalificați, dar care își doresc să învețe o meserie.


Munca este un indiciu al demnității umane și este strâns legată de planul de viață al fiecărei persoane. Munca este instrumentul care permite și promovează mobilitatea socială, este o contribuție necesară la îndatoririle prevăzute de Constituție și pune fiecare cetățean în situația de a își alege locul în viața comunității.

Am mers astăzi la Bursa Locurilor de Muncă, un eveniment organizat de către AJOFM Călărași, unde doamna Doinița Nicolae, directoarea instituției, s-a asigurat că sunt prezenți agenți economici și instituții importante din județ care au oferit o paletă vastă de locuri de muncă.”, a declarat președintele PSD, Vasile Iliuță.


Tinerii care au venit astăzi la AJOFM Călărași au analizat cu atenție ofertele propuse de companii. Unii dintre ei s-au arătat interesați și de o carieră militară. În luna septembrie, rata șomajului a fost de 4.04%. În aceeași lună, erau înregistrate în evidențele AJOFM Călărași peste 4.500 de persoane.


E clar că trebuie să gândim un proiect și chiar cu sprijinul consilierilor județeni să gândim o implicare mult mai mare în a atrage tinerii care pot să primească alte job-uri și să gândim o variantă cum am putea să îi menținem la Călărași pentru a putea să ocupe job-urile pe care agenții economici Călărășeni le au astăzi disponibile”, a declarat Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași.


Bursa Locurilor de Muncă nu este la prima ediție. În trecut au fost disponibile și mai multe locuri față de ediția de anul acesta.

Normal că este o inițiativă destul de bună, toate edițiile care s-au ținut s-au ținut cu sute de locuri de muncă, cel puțin numai astăzi avem peste 200 de locuri de muncă, iar la cele anterioare au fost și peste 300 de locuri de muncă”, a declarat Ionuț Stan, TSD. Călărași.


Bursa Locurilor de Muncă a avut loc astăzi și la Agenția Locală pentru Ocuparea Forței de Muncă din Oltenița.

Curtea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Călărași

SUTE DE TINERI, LA
BURSA LOCURILOR DE MUNCĂ

27 octombrie 2023