ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii, a anunțat creșteri fără precedent

pentru românii cu pensii mici. De asemenea, aceasta a dezvăluit elementul de noutate introdus în Legea pensiilor ce le garantează românilor anual pensii mai mari.


Ministrul Muncii a anunțat că de la 1 ianuarie 2024, pensiile românilor vor fi majorate cu 13,8%.

Prima majorare va fi de la 1 ianuarie cu 13,8%. Formula majorării din ianuarie este cea deja cunoscută de pensionari, rata mediei anuale a inflației la care de adaugă 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut.

Acum, românii au garanția că anual vor avea loc majorările pensiilor. Aceasta este garanția pentru români că vor ști cu exactitate că în ianuarie pensiile lor vor crește”, a declarat ministrul Muncii.


Senatorul PSD, Nicușor Cionoiu, a oferit mai multe informații despre ce noua lege a pensiilor.

Noua lege a pensiilor se bazează pe principiul contributivității și vine cu reforme menite să aducă dreptate în sistemul de pensii și să ofere un viitor mai sigur pentru toți cei care au contribuit la construirea acestei țări.

Toți cei cu vechime egală și contribuții egale vor primi aceeași pensie. Noua lege intră în vigoare la 1 septembrie 2024, ca excepție, articolul care prevede majorarea pensiilor în 2024 și valoarea punctului de pensie în 2024 intră în vigoare la 1 ianuarie 2024.” - a spus senatorul PSD Nicușor Cionoiu.


Noutăți din noua lege a pensiilor:


Simona Bucura Oprescu a dezvăluit că din luna septembrie a anului viitor toți românii își vor primi pensiile recalculate în funcție de contributivitate.

Din septembrie, românii își vor primi pensiile recalculate. Este un moment zero al pensiilor, se rezolvă inechitățile, vom avea pensii egale pentru contribuții și muncă egală.

Vă spun încă o dată: Nicio pensie nu scade! PSD nu a făcut niciodată reforme sau legi care să aducă scăderi de pensii. Va fi păstrat cuantumul cel mai favorabil ”, a mai spus ministrul muncii.


Noua lege intră în vigoare la 1 septembrie 2024, ca excepție, articolul care prevede majorarea pensiilor în 2024 și valoarea punctului de pensie în 2024 intră în vigoare la 1 ianuarie 2024.”, a mai notat și senatorul PSD Nicușor Cionoiu.

PENSIILE SE VOR MAJORA
ÎNCEPÂND DE ANUL VIITOR

02 noiembrie 2023