ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Joi, 2 Noiembrie a.c., Vasile Iliuță, președintele Partidului Social Democrat Călărași,

a făcut declarații de presă la sediul Partidului Social Democrat cu privire la legea 296/2023. La nivelul județului Călărași exista nu mai puțin de 328 de posturi vizate de noua decizie a Guvernului.

Legea 296/2023 reglementează unele măsuri fiscal-bugetare pentru a consolida sustenabilitatea financiară a României pe termen lung, astfel încât statul român şi unităţile sale administrativ-teritoriale să poată susţine din fonduri publice finanţarea tuturor categoriilor de servicii publice destinate cetăţenilor la un nivel calitativ şi competitiv impus de standardele europene.


Începând cu data de 1 noiembrie 2023, posturile din fiecare administrație se vor reduce cu 10%. La nivelul județului Călărași, majoritatea posturilor vizate sunt cele vacante.

Și Consiliul Județean a primit un ordin al Instituției Prefectului Județului Călărași prin care suntem obligați să reducem un număr de 328 de posturi. De exemplu, la nivelul Consiliului Județean Călărași, se desființează din cabinetul președintelui două posturi de consilieri din cele șase actuale.

Aceeași măsura va fi luată si la nivelul unităților administrativ-teritoriale”, a declarat Vasile Iliuță, președintele PSD Călărași.


Un alt articol regăsit in legea menționata anterior face referire la reducerea numărului de funcții publice de conducere, astfel încât sa se ajungă la un procent de doar 8%.

Aici vor fi afectate posturile de șef de birou. Aceste posturi nu vor mai exista. De exemplu, la nivelul Consiliului Județean Călărași exista atât un birou de Patrimoniu, cât și Direcția de Patrimoniu.

Acestea vor fi comasate, rezultând un serviciu”, a adăugat Vasile Iliuță, șeful CJ Călărași.


Singurele deconcentrate ale Consiliului Judetean care nu vor fi afectate de noua lege sunt reprezentate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, spitalele, dar si institutiile culturale.


328 DE POSTURI DESFIINȚATE
DIN ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ

02 noiembrie 2023