ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Donarea de sânge în România este voluntară și anonimă, în același timp,

fiind o ocazie foarte bună pentru donator să afle dacă este sănătos.

Pe lângă analizele gratuite de care beneficiază donatorul, acestuia i se oferă un tichet electronic în valoare de 66,99 lei, precum și decontarea cheltuielilor de transport și o zi liberă. Cu toate acestea, sunt mulți români care încă nu au donat niciodată.

Vineri, 3 noiembrie a.c., Consiliul Județean Călărași s-a alăturat inițiativei lui Ștefan Câmpulungenu, primarul comunei Lupșanu, de a ajuta un tânăr cu un diagnostic grav.

Școala din localitatea Radu Vodă s-a transformat într-un mini centru de transfuzii sanguine, totul pentru ca un cetățean să fie ajutat. Atât Vasile Iliuță, președintele PSD Călărași, cât și Bogdan Mihai, administratorul public al județului, Ionuț Stan, președintele TSD Călărași, dar și directorii deconcentratelor CJ Călărași au vizitat comuna călărășeană, oferindu-și ajutorul.


Continuăm campania “Avem același sânge” în comuna Lupșanu. Împreună cu primarul Ștefan Câmpulungeanu, ajutăm un cetățean care are nevoie de sânge.

Pe lângă cele 20 de persoane care au donat sânge până la această oră, ne-am alăturat și noi, angajații Consiliului Județean Călărași”, a declarat Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași.


Bogdan Mihai, inițiatorul campaniei în județul Călărași, a declarat că, ori de câte ori este nevoie, Consiliul Județean Călărași, împreună cu Centrul Județean de Transfuzii Sanguine vine în sprijinul comunelor călărășene cu infrastructura necesară și cu personal.


Conform primarului comunei Lupșanu, deși cetățeanul are o vârstă fragedă, diagnosticul este grav, iar transfuzia de sânge este necesară.

Deși tatăl persoanei în cauză nu ne-a cerut ajutorul, personalul primăriei a aflat despre caz și, împreună cu sprijinul consilierilor locali și a Consiliului Județean Călărași, am organizat, în premieră, această campanie”, a declarat Ștefan Câmpulungeanu, primarul comunei Lupșanu.


Importanța donării de sânge a fost punctată și de Ionuț Stan, președintele TSD Călărași.

Donez sânge în majoritatea acțiunilor organizate la nivelul Consiliului Județean Călărași. Avem mai multe acțiuni de acest gen în județ și întotdeauna am încercat să îndemn tinerii să doneze.

Este important să le spunem tinerilor că donarea de sânge este asociată cu salvarea unei vieți”, a adăugat Ionuț Stan.


Campania “Avem același sânge” va continua în mai multe localități de pe raza județului Călărași.

“AVEM ACELAȘI SÂNGE” -
CAMPANIA CONTINUĂ

06 noiembrie 2023