ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Angajații Caselor de Asigurări de Sănătate din toată țara au început pe

2 noiembrie un protest, din cauza salariilor mici, raportate la nivelul de muncă. Și angajații din Călărași au intrat în protest.


În acest moment, sunt soluționate doar urgențele.

Motivul acestui protest este că salariații din Casele de Sănătate nu au beneficiat de nici un fel de creștere salarială din anul 2018 până în prezent. Din partea Guvernului s-au găsit soluții pentru alte categorii de salariați, nu și pentru salariații Caselor de Sănătate”, a declarat Marilena Bălan, purtătoarea de cuvânt al Casei de Asigurări de Sănătate Călărași.


Angajații Casei de Asigurări de Sănătate anunță că protestul va continua până când Guvernul va găsi o soluție în ceea ce îi privește.

Vom protesta până se va ajunge la o măsură în ceea ce privește creșterea salarială și pentru Casele Județene de Sănătate și, implicit, a Casei Naționale, pentru că, dacă avem în discuție perioada pandemică, Casele de Sănătate au fost singurele care nu au putut să lucreze de acasă și noi am asigurat tot ceea ce înseamnă finanțările necesare tuturor furnizorilor de servicii medicale”, a mai spus Marilena Bălan.


Pe lângă salariile mici, care au rămas la nivelul din 2018, angajații se plâng și de faptul că organigrama nu corespunde realității, deoarece nu a mai fost actualizată.

De asemenea, o altă problemă este aceea a deficitului de personal, care face ca unii angajații să preia și alte sarcini față de cele din fișa postului.


Deficitul de personal este undeva la 10% și ne așteptăm să fie deblocate posturile, măcar în perioada următoare, pentru anul 2024, ca noi să putem să funcționăm la capacitate maximă.

Adică sunt colegi din instituție care au fișa postului cu foarte multe activități, unele prevăd, spre exemplu, contractarea-decontarea, activități doar pentru respectiva grupă pe care o are pentru structura respectivă, dar pentru că este un deficit atât de mare are atribuții și dintr-o altă structură”, a precizat Marilena Bălan, purtătorul de cuvânt al Casei de Asigurări de Sănătate Călărași.

PROTEST LA CASA DE ASIGURĂRI
DE SĂNĂTATE CĂLĂRAȘI

06 noiembrie 2023