ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Creştinii îi sărbătoresc miercuri, 8 noiembrie, pe Sfinţii Arhangheli Mihail

şi Gavriil, cunoscuţi drept conducătorii cetelor de îngeri şi călăuze ale sufletelor spre Rai. Conform tradiţiei, în această zi se face marea pomenire a tuturor morţilor din familie. Pentru biserica din satul Floroaica, comuna Vîlcelele, a fost zi de sărbătoare.


Cu mic, cu mare, cetățenii din comunitatea călărășeană au sosit la biserica din sat încă de la primele ore ale dimineții.

Sănătatea familiei, fericirea și puterea de muncă au fost gândurile cu care au venit localnicii. Pe lângă rugăciunile rostite de soborul de preoți, credincioșii au putut asculta și corul Școlii Gimnaziale din comuna Vîlcelele. Copiii, pregătiți de preotul Ioan Ionce și directoarea Școlii Gimnaziale “Florența Albu”, Melania Vulpoiu, au avut un întreg repertoriu de cântece religioase.


Vasile Iliuță, președintele PSD Călărași, nu a lipsit nici de această dată de la evenimentul organizat în comuna natală. Însoțit de directorii deconcentratelor CJ Călărași, acesta și-a arătat interesul pentru comunitatea călărășeană.

Astăzi este hramul bisericii din satul Floroaica, comuna Vîlcelele. Este o un eveniment pe care-l sărbătorim din strămoși, un eveniment cu o importanță deosebită pentru cetățeni.

Pe această cale, țin să le urez tuturor sărbătoriților sănătate, fericire și mult noroc”, a declarat Vasile Iliuță, președintele PSD Călărași.


Mihai Dobrin, părinte în cadrul Parohiei “Sf. Mihail și Gavriil”, a organizat hramul lăcașului de cult cu ajutorul primarului comunei Vîlcelele, Nelu Tatu, viceprimarului Gabriel Oroianu și al fermierilor locali.

La două săptămâni de la serbarea hramului bisericii din Vîlcelele, astăzi, a venit rândul parohiei din Floroaica. Cu mic, cu mare, alături de președintele Consiliului Județean Călărași, dar și cu fiii satului care au venit special din celelalte orașe din România, ne întâlnim aici pentru a marca sărbătoarea de astăzi”, a conchis Nelu Tatu, primarul comunei Vîlcelele.


Parohia “Sf. Mihail și Gavriil” a fost sfințită în data de 20 decembrie a anului 1946, cu contribuția enoriașilor și a conducerii Consiliului Parohial.

HRAMUL BISERICII DIN
FLOROAICA, COMUNA VÎLCELELE

08 noiembrie 2023