ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Sf Mihail şi Gavril sunt sărbătoriți în fiecare an pe 8 noiembrie, de credincioşii

ortodocşi şi greco-catolici pe data de 8 noiembrie. Sfinții Mihail și Gavril sunt consideraţi conducătorii cetelor de îngeri şi călăuzele sufletelor spre Rai.

Despre Sfinții Mihail și Gavril, tradiţia spune că nu e doar motiv de sărbătoare, ci şi de reculegere şi de pomenire a celor plecaţi din această lume. Iar reculegerea şi pomenirea sunt mai potrivite acum, când România încă-şi plânge tinerii morţi în clubul groazei.


Cu ocazia acestei importante sărbători religioase, senatorul PSD Nicușor Cionoiu, a transmis următorul mesaj:

Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, conducători ai cetelor de îngeri şi călăuzele sufletelor spre Rai. Acești doi sfinți sunt cinstiți și venerați în întreaga lume creștină pentru rolurile lor semnificative în credință și spiritualitate.

Sfântul Mihail, adesea numit "Apărătorul" sau "Luptătorul împotriva Răului" ne amintește că putem înfrunta orice provocare cu mult curaj și credință în Dumnezeu.

Sfântul Gavriil, "Mesagerul lui Dumnezeu" ne aduce vestea bună și ne amintește de puterea mesajelor divine ce ne pot lumina viața în cele mai întunecate momente.


Arhanghelul Gavril, este unanim considerat a fi mesagerul veştilor bune. Potrivit Noului Testament, el le-a vestit sfinţilor părinţi Ioachim şi Ana naşterea Fecioarei Maria. De asemenea, vestea cea bună, naşterea Mântuitorului, a fost adusă Maicii Domnului tot de Arhanghelul Gavril. Este înfăţişat în icoane ca purtător al unui semn divin, un crin sau o trompetă.

Arhanghelul Mihail, care transmite rugăciunile adresate de credincioşi Tatălui Ceresc şi este cel dintâi dintre îngerii păzitori care s-a luptat cu îngerii răzvrătiţi împotriva lui Dumnezeu, este reprezentat în iconografia ortodoxă în costum de soldat, purtând în mână o suliţă cu vârful îndreptat spre pământ.


Sfinții Mihail și Gavriil să ne păzească de rele și să ne amintească la fiecare pas de importanța pe care rugăciunea și faptele bune o au în viața unui bun creștin.

La mulți ani sănătoși tuturor celor ce poartă numele celor doi sfinți.

Zi cu zâmbete și lumină!”, a mai transmis senatorul PSD Nicușor Cionoiu.


În calendarul religios popular, atât pe 8 noiembrie, cât şi în ziua precedentă, sunt pomenţi toţi morţii familiei, ofrandele aduse lor purtând numele de “Moşii de Arhangheli”. Sfinții Mihail și Gavriil au grijă însă şi de cei în viaţă: ei sunt păzitorii oamenilor din clipa în care s-au născut şi până la moarte şi se roagă continuu bunului Dumnezeu pentru sănătatea acestora.

SFINȚII MIHAIL ȘI GAVRIL
SUNT SĂRBĂTORIȚI ASTĂZI

08 noiembrie 2023