ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a făcut noi declarații

cu privire la proiectul „Promenada”, așa cum este cunoscut în spațiul public. Edilul a precizat că până la finalul anului, gradul de execuție va depăși 80%.


Pot să vă spun că suntem undeva la 70-71% fizic executat. Promisiunea constructorului este că până în decembrie vom ajunge undeva peste 80%.

Este îmbucurător pentru că după aceea intrăm pe cofinanțarea noastră, pe care ne-am asumat-o de la început pe neeligibil și atunci o să putem să terminăm această promenadă, cum îi spunem noi, pentru că o să fie într-adevăr o promenadă, dar în definitive ea este legată cu o gară fluvială”, a declarat primarul municipiului Călărași.


Acest proiect reprezintă un parteneriat cu Consiliul Județean Călărași și Silistra. Consiliul Județean Călărași este lider, în timp ce municipiul Călărași și municipalitatea Silistra sunt parteneri. La final, noua promenadă va pune în valoare zona de pe malul brațului Borcea, mai spune primarul Marius Dulce.

Asta s-a și vrut când am plecat la acest proiect comun cu Consiliul Județean, să punem în valoare această zonă, prin Portul Turistic, prin promenade și o să mai vină și alte obiective turistice în zonă, dar despre ele o să vorbim la momentul respective. Important este să terminăm ceea ce am început”, a precizat Marius Dulce.


Proiectul, care poartă denumirea de „Îmbunătățirea siguranței navigabilității pe fluviul Dunărea în Regiunea transfrontalieră Călărași-Silistra”, este finanțat în cadrul Programului Operațional Interreg V-a, Axa prioritară 1 ”O regiune bine conectată”, Obiectiv Specific 1.1 ”Îmbunătățirea siguranței transportului pe căile navigabile fluviale și maritime”.

În ceea ce privește activitățile care îi revin municipiului Călărași, în acest proiect, acestea sunt execuția de lucrări de apărare de mal stâng al Brațului Borcea pe toată lungimea promenadei și a aleilor pietonale (aproximativ 350 ml), construcția gării fluviale (din metal și sticlă) și a pontonului, amenajările exterioare (mobilier urban), precum și asigurarea utilităților.

Contractul de finanțare a fost semnat pe 29 martie 2019. De cealaltă parte contractul de execuție lucrări a fost semnat pe 3 noiembrie 2021. Acesta are o valoare de 23.078.171,44 lei (27.463.024,01 lei cu TVA), transmit reprezentanții Primăriei municipiului Călărași.

MARIUS DULCE, DESPRE PROIECTUL
PROMENADA: „SUNTEM LA 70%”

08 noiembrie 2023