ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Marți, 14 noiembrie a.c., județul Călărași a primit vizita ministrului Agriculturii

și Dezvoltării Rurale, Florin-Ionuț Barbu.

Acesta, însoțit de președintele PSD Călărași, Vasile Iliuță, și fermierii călărășeni, a vizitat mai multe obiective de interes aflate pe raza județului.

Dis de dimineață, micii și marii fermieri l-au întâmpinat pe Florin-Ionuț Barbu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, la stația de pompare din comuna Vlad Țepeș. În urmă cu un an, autoritățile au dat în folosință stația de irigații care alimentează atât județul Călărași, cât și județul Ialomița.

După o scurtă vizită în comuna Vlad Țepeș, autoritățile s-au deplasat la o fermă de bovine, acolo unde au fost aduse în prim plan subiectele privind prețul laptelui și noile reglementări.


Pentru că noile proiecte de la nivelul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale vizează tinerii fermieri, actualul ministru a vizitat și o hală de producție de ouă din comuna Stefan Vodă, care, momentan, se află în construcții. Acesta a purtat o discuție cu administratorul companiei, prezentându-i beneficiile pe care acesta le are datorită vârstei.


Vizita a continuat cu o scurtă întâlnire cu fermierii în sala de ședințe a Consiliului Județean Călărași, acolo unde călărășenii și-au expus problemele întâmpinate în anul curent. Sistemul de irigații și subvențiile au fost principalele subiecte dezbătute la Călărași.


Vasile Iliuță, președintele PSD Călărași, și-a arătat recunoștința față de actualul ministru pentru interesul acordat acestei vizite operative.

La solicitarea asociațiilor profesionale din județ, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a venit la Călărași pentru a explica situația cu care s-a confruntat majoritatea fermierilor români în acest an.

În anul curent, am avut o secetă pedologică foarte accentuată, care, până în acest moment, nu a mai fost întâlnită în România. La invitația mea, domnul ministru se află în județul Călărași și, împreună cu acesta, încercăm să găsim soluții pentru problemele fermierilor”, a declarat Vasile Iliuță, președintele PSD Călărași.


În urma vizitei, fermierii și producătorii agricoli au primit asigurări că problemele întâmpinate pe parcursul anului și cele expuse în cadrul întâlnirii de marți, 14 noiembrie a.c., vor fi rezolvate la nivelul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

MINISTRUL AGRICULTURII,
DE VORBĂ CU FERMIERII CĂLĂRĂȘENI

14 noiembrie 2023