ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Joi, 16 noiembrie a.c., în cursul conferinței de presă de la sediul Partidului Social

Democrat Călărași, actualul președinte al Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuță, și-a anunțat candidatura pentru alegerile viitoare.

n acest moment, Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași și liderul formațiunii politice majoritare din județul Călărași, se află într-un amplu proces pentru abuz în serviciu. După mai multe amânări, instanța încă nu a stabilit nevinovăția actualului președinte al Consiliului Judeţean Călăraşi. Procesul, început în urmă cu câțiva ani,  este în plină desfășurare, iar următorul termen este pe 20 noiembrie a.c.


Conform aceleiași surse menționate anterior, pronunțarea nu va fi făcută nici de data aceasta din cauza rechizitoriului și audierilor.

Sunt încrezător că voi fi găsit nevinovat. La finalul procesului, îmi voi demonstra nevinovăția”, a declarat Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași.


Tot în cadrul aceleiasi conferințe de presă, Vasile Iliuță, suspectat de abuz de serviciu, de fals intelectual în formă continuată și șantaj, a declarat că va candida cu siguranță pentru funcția de președinte al Consiliului Judeţean Călăraşi și în anul 2024.

Îmi voi demonstra nevinovăția și, atunci, opoziția va fi dezamăgită. Ea nu va mai avea nicio altă variantă”, a adăugat Vasile Iliuță.


Conform președintelui Consiliului Județean Călărași, jocul liberalilor va ajunge la final odată cu terminarea procesului.

Liberalii aveau o singură speranță: condamnarea mea. Mai mult, aceștia credeau că voi fi arestat. Aveau deja toate planurile făcute: ordinul prefectului, succesorul meu”, a conchis Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași.


Actualele reglementări îi permit liderului social democraților să își depună candidatura.

Până la hotărârea definitivă, pot candida. Nu sunt acuzat de corupție, eu sunt trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Consider că, în acest moment, fac excepție de la spusele domnului prim-ministru”, a conchis Vasile Iliuță.


Concurența dintre liberali și social democrați este binecunoscută la nivel județean. În trecut, jocurile politice au afectat ambele părți. În acest moment, se pare că Organizația Județeană a Partidului Național Liberal va avea de suferit după ce Vasile Iliuță, președintele PSD Călărași, a declarat ca mai mulți primari liberali vor semna adeziunea social democrată.

ILIUȚĂ: VOI FI GĂSIT NEVINOVAT,
IAR OPOZIȚIA VA FI DEZAMĂGITĂ

16 noiembrie 2023