ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Prin HG nr. 1174/2014, începând cu anul 2015 se aplică schema de ajutor de

stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, respectiv prin aplicarea unei rate reduse de impozitare a motorinei, utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură în sectoarele vegetal, zootehnic şi îmbunătăţiri funciare, care se acordă sub formă de rambursare.

Perioada de aplicare a schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură se prelungeşte cu încă trei ani, până la 31 decembrie 2026.


Continuăm să susținem agricultura!

Partidul Social Democrat prelungește cu încă trei ani perioada de reducere a accizei la motorină, până la 31 decembrie 2026, pentru ca fermierii să aibă un cost de producție cât mai competitiv posibil și o rentabilitate menită să consolideze agricultura națională. Acciza la motorină folosită de fermierii români fiind la cel mai mic nivel posibil permis de reglementările Uniunii Europene.” - notează senatorul PSD Nicușor Cionoiu.


Ponderea cheltuielilor cu motorina este între 19-30% din totalul cheltuielilor cu inputurile pe hectar, iar cheltuielile cu lucrările mecanizate pentru a asigura înfiinţarea culturilor, precum şi verigile tehnologice pentru o cultură, reprezintă între 40-59% din cheltuielile totale pentru realizarea tehnologiei unei culturi.


Trebuie să luăm cele mai bune măsuri în ceea ce privește domeniul agricol, astfel încât să crească cât mai mult nivelul de siguranță alimentară al țării.

România a fost și trebuie să rămână o forță agricolă în Uniunea Europeană.” Mai transmite senatorul PSD Nicușor Cionoiu.


Fermierii din România sunt puşi într-o situaţie de vulnerabilitate pe piaţă, datorită costurilor de producţie ridicate, care conduc către o producţie obţinută în condiţii de eficienţă economică minimă, sau chiar cu pierderi.


REDUCEREA ACCIZEI LA
MOTORINĂ ÎN AGRICULTURĂ

20 noiembrie 2023