ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Tribunalul București l-a achitat astăzi, în primă instanță, pe Vasile Iliuță,

președintele Consiliului Județean Călărași. Acesta a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, fals intelectual și șantaj, iar magistrații au decis achitarea sa pentru toate cele trei capete de acuzare.


E un lucru normal și firesc, eu am încercat să reprezint interesele cetățenilor județului Călărași prin deciziile pe care le-am luat. Justiția a făcut dreptate, nu am decât să respect decizia justiției.

Astăzi este o decizie favorabilă, chiar dacă era și o decizie nefavorabilă, respectam deciziile justiției”, a declarat Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași.


Decizia Tribunalului București nu este definitivă, iar procurorii pot face apel în termen de 10 zile.

Sunt convins că Parchetul va face apel. E normal și firesc. Atât timp cât ei sunt avocații statului și ai celor care consideră că există o infracțiune, sunt obligați să facă apel. Cred că va face apel și mă voi apăra cu recurs la Curtea de Apel”, a mai transmis președintele Consiliului Județean Călărași.


Totodată, Vasile Iliuță a avut un mesaj și pentru cei care au crezut că va fi condamnat.

Să pună mâna la muncă și să încerce să vină cu proiecte viabile pentru județul Călărași și pentru administrațiile locale. Eu sunt același om pe care îl cunosc, voi fi aproape de tot ceea ce înseamnă proiecte viabile pentru județul Călărași și comunele din județul Călărași”, a mai precizat Vasile Iliuță.


În ultima conferință de presă, Vasile Iliuță și-a anunțat candidatura la alegerile de anul viitor.


VASILE ILIUȚĂ, ACHITAT.
PRIMA REACȚIE A PREȘEDINTELUI CJ

20 noiembrie 2023