ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

COD GALBEN: Interval de valabilitate: 24 noiembrie, ora 18.00 – 26 noiembrie,

ora 18.00- Fenomene vizate: precipitații însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, viscol. Se vor acumula cantități de apă însemnate de 25…30 l/mp și pe arii restânse de peste 40…50 l/mp. Vor fi ploi, dar treptat începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (25/26 noiembrie) acestea se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Vântul va prezenta intensificări în estul Munteniei cu viteze de 60…75 km/h, intervale cu viscol și vizibilitate scăzută.


COD PORTOCALIU: Interval de valabilitate: 26 noiembrie, ora 02.00– 26 noiembrie, ora 16.00; Fenomene vizate: viscol. În județul Călărași va ninge și va fi viscol. Vântul va avea intensificări susținute cu rafale de 75…85 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.


În contextul emiterii CODULUI GALBEN SI PORTOCALIU, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Călărași, întrunit vineri, 24 noiembrie 2023, a aprobat o hotărâre cu privire la măsurile și acțiunile adoptate în scopul gestionării eficiente a situațiilor de urgență generate de fenomene meteorologice periculoase.



update 26 noiembrie —----------------------------


Codul portocaliu de viscol și ninsoare s-a instalat în județul Călărași la ora 02.00 și va fi valabil până la ora 16.00. Vremea rea a făcut primele pagube, iar pompierii militari călărășeni au fost solicitați să intervină în județ.

Până la ora 04.30, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Călărași, în cooperare cu Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor,  au intervenit la 17 situații.


Opt dintre ele au fost pentru evacuarea apei din gospodării, în urma unor inundații: două în Oltenița, cinci în Budești și una în Frumușani.

Totodată, salvatorii au mai intervenit și pentru degajarea a opt arbori căzuți: șase în Călărași și câte unul în Oltenița și Budești.


Nu în ultimul rând, în Călărași, un acoperiș a fost desprins, iar pompierii au fost solicitați pentru degajarea lui. Din fericire, nu au existat și alte pagube în acest caz.

Reprezentanții ISU Călărași mai transmit că la nivelul Distrigaz nu sunt probleme la rețelele de gaze.


În ceea ce privește alimentarea cu energie electrică se înregistrează câteva avarii, situaţia este în dinamică, iar o situație centralizată va fi comunicată ulterior”, spun reprezentanții ISU Călărași.


Totodată, pe drumurile naționale din județul Călărași se intervine cu 15 utilaje, în timp ce pe drumurile județene acționează 35 de utilaje.


VREME REA, ÎN CĂLĂRAȘI,
ÎN ACEST WEEKEND

25 noiembrie 2023