ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

pensiilor publice, document aflat în procedură de urgenţă şi care a fost adoptat săptămâna trecută de către Senat. Proiectul va putea fi contestat timp de două zile la Curtea Constituțională, iar ulterior merge la promulgare.

Principalele prevederi din actul legislativ sunt creșterea pensiilor cu 13,8% de la 1 ianuarie anul viitor, recalcularea lor din septembrie 2024 și vârstă de pensionare de 65 de ani pentru femei în ianuarie 2035. Majorarea veniturilor vârstnicilor este susţinută de ambele partide din coaliţie însă opoziţia susţine că nu sunt suficienţi bani la buget pentru creşterea de 40%.


Zilele acestea au apărut speculații, cu privire la pensii, datorită protestelor angajaților din instituțiile subordonate Ministerului Muncii, dar senatorul PSD Nicușor Cionoiu a transmis următorul mesaj tuturor pensionarilor din România:

Plățile pensiilor vor fi achitate până la finalul anului.️

Pensionarii își vor primi toate drepturile până de sărbători, așadar, nu este cazul să luăm în seamă diversele zvonuri false ce circulă în spațiul public în urma protestelor angajaților din instituțiile subordonate Ministerului Muncii.

Plata pensiilor va începe pe 4 decembrie, iar pentru cei ce au optat să primească banii pe card plata se va face pe 12 decembrie. Puteți aștepta liniștiți sărbătorile de iarnă, căci nu există riscul ca plățile să nu fie executate la timp.


Proiectul de lege pentru creșterea pensiilor românilor a fost votat de Camera Deputaților. În ultimii 4 ani,  punctul de pensie a fost majorat de trei ori – de la 1265 lei la 1785 lei.

Legea adoptată se susține pe 4 principii, cu scopul de a elimina inechitățile din sistem, prin recalcularea și aplicarea unor criterii unitare bazate.

Noua lege a pensiilor a fost votată. Deputaţii au adoptat, luni, noua Lege a

S-A VOTAT NOUA LEGE
A PENSIILOR

29 noiembrie 2023