ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Miercuri, 29 noiembrie a.c., județul Călărași a primit vizita ministrului Familiei, Tineretului

și Egalității de șanse, Natalia Intotero. Aceasta, însoțită de președintele PSD Călărași, Vasile Iliuță a vizitat mai multe obiective de interes de pe raza județului.


Începând cu ora 11:00, autoritățile l-au întâmpinat pe ministrul Familiei, Tineretului si Egalității de Șanse în fața Consiliului Județean Călărași.


Încă de când am preluat mandatul, principalele mele preocupări au fost reprezentate de sistemul sanitar, asistența socială și infrastructura rutieră din județul Călărași. Da, la Călărași, lucrurile funcționează cu sprijinul Consiliului Județean Călărași.

Prin intermediul acestei întâlniri, am identificat principalele probleme de la nivelul județului. Avem promisiunea doamnei ministru și al secretarului de stat că vor face demersurile necesare pentru a schimba legislația”, a declarat Vasile Iliuță, președintele PSD Călărași.


Natalia Intotero, alături de autoritățile locale și județene, a vizitat centrul asociației “Mâini Deschise” din cartierul Cărămidari, acolo unde oficialitățile au vorbit cu copiii defavorizați și au asistat la un scurt program artistic. Elisei Dragu, reprezentantul Asociației “Mâini Deschise”, i-a mulțumit Nataliei Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, pentru vizita făcută. Prin intermediul asociației, Elisei Dragu și Aurel Stoian, vicepreședintele Asociației “Mâini Deschise”,  îngrijesc aproximativ 800 de copiii la nivelul județului Călărași.


Următorul punct pe ordinea de zi a fost centrul de Handicap Sever de pe Aleea Grădiniței. Acolo, Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, directoarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași, Daniela Arbagic, și președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile IIliuță, au interacționat cu beneficiarii centrului, au identificat principalele probleme și au stabilit modalități de rezolvare. Principala problemă la nivelul D.G.A.S.P.C. Călarasi este lipsa de personal calificat.


Centrul maternal din parcul Dumbrava a fost, de asemenea, gazda ministrului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Autoritățile au vorbit cu mamele minore și cu angajații. Tot în acest centru, ministrul a identificat o problemă la nivelul numărului unic de național pentru copii – 119. Conform Nataliei Intotero, o întâlnire viitoare cu toate persoanele abilitate va rezolva o parte din probleme.


Împreună cu secretarul de stat Rareș Petru Achiriloaie, președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, am constatat cu bucurie că în toate aceste centre sunt oameni harnici și empatici, care, pe lângă grijă și dragoste, le oferă un trai bun beneficiarilor.

Tot astăzi am vizitat și biroul unde funcționează numarul de urgență al copilului – 119. Am discutat cu angajații de aici despre faptul că platforma poate fi îmbunătățită să răspundă mai bine nevoilor apelanților și le-am spus că încă de acum trei luni am demarat discuții concrete în acest sens”, a precizat Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.


La finalul vizitei de lucru, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a declarat că va reveni în județul Călărași anul viitor.

MINISTRUL FAMILIEI ÎN VIZITĂ
DE LUCRU ÎN JUDEȚUL CĂLĂRAȘI

30 noiembrie 2023