ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Astăzi, 30 noiembrie, este o zi de mare sărbătoare în România și în alte părți ale

lumii, marcată de prăznuirea Sfântului Apostol Andrei, cunoscut ca “Cel dintâi chemat” și ocrotitorul spiritual al multor țări. Peste 600.000 de români își serbează onomastica în această zi, reflectând impactul profund al Sfântului Andrei în cultura și spiritualitatea românească.


În această zi importantă pentru români, senatorul PSD Nicușor Cionoiu a transmis următorul mesaj, pe pagina persoanală de socializare:

Ocrotitorul românilor, Sfântul Andrei este asociat cu tradiții și obiceiuri specifice acestei zile. Un vechi obicei pe care îl respectăm an de an în această zi este punerea grâului la încolțit.

Sfântul Apostol Andrei, patronul spiritual al pescarilor este considerat cel ce a creștinat poporul roman, iar astăzi sute de mii de români poartă numele Sfântului.

Vouă, dragi sărbătoriți, vă urez zile senine și mulți ani sănătoși!

Zi binecuvântată!


Aproximativ 960.000 de români care poartă numele de Andrei sau Andreea, şi derivate din acestea, îşi serbează onomastica, astăzi, de Sfântul Apostol Andrei.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Afacerilor Interne – Direcţia de Evidenţă a Populaţiei, sunt 528.010 bărbaţi cu numele de Andrei sau derivate ale numelui şi 431.933 de femei cu numele de Andreea sau derivate.

SF ANDREI - O SĂRBĂTOARE
IMPORTANTĂ PENTRU ROMÂNI

30 noiembrie 2023