ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Ziua Națională a României, pe 1 Decembrie, reprezintă un moment deosebit de

important în istoria țării. Această zi marchează Unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu Regatul României în anul 1918, formând astfel statul român modern.

Prin sărbătorirea Zilei Naționale, se subliniază unitatea națională și aspirațiile poporului român de a trăi într-o țară independentă și suverană. Evenimentele din 1918 au adus împreună diverse regiuni locuite de români, consolidând identitatea națională și contribuind la fundamentarea statului român în forma sa actuală.


Cu ocazia acestei zile, senatorul PSD Nicușăr Cionoiu a transmis următorul mesaj:

Toți cei ce simțim românește, sărbătorim astăzi un moment unic, Ziua Națională a României! Această zi este un simbol al unității naționale și al aspirațiilor poporului român pentru libertate și independență. Este ziua în care trebuie să ne amintim cu mândrie, că suntem români, că suntem trecutul și prezentul tării, iar viitorul ei stă pe umerii noștri.

În urmă cu 105 ani generația de aur a țării a făcut posibilă Marea Unire din 1918, când a avut loc unirea Transilvaniei, Basarabiei, Bucovinei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România. Datorită curajului, sacrificiilor și patriotismului înaintașilor noștri ce au reușit să depășească cu măreție și curaj toate provocările din istorie, ne bucurăm astăzi să trăim într-o țară liberă și democrată.

Să fim uniți unui singur scop, acela de a lăsa copiilor și nepoților noștri, o Românie puternică.

La multi ani, România!

La mulți ani, frați români de pretutindeni!


Această zi oferă, de asemenea, o oportunitate de reflectare asupra valorilor naționale, solidarității și importanței păstrării unității în diversitate. Prin manifestările dedicate Zilei Naționale, se evidențiază patriotismul și mândria națională, consolidând astfel coeziunea și identitatea poporului român.

1 DECEMBRIE
ZIUA ROMÂNIEI!

01 decembrie 2023