ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Judecătoria Lehliu-Gară a validat mandatul de consilier supleant al lui Romanescu Sorin-Costin. Acesta a ajuns în această poziție după ce un coleg de partid, Ion Marian, a fost declarat incompatibil, astfel că mandatul lui a încetat înainte de termen.

Judecătoria Lehliu-Gară a validat mandatul de consilier local supleant al lui Romanescu Sorin-Costin pe 29 noiembrie. Potrivit site-ului Primăriei comunei Belciugatele, Consiliul Local este format din 11 consilieri. Dintre aceștia, patru sunt din partea PSD, șase din partea PNL și unul din partea USR.


Funcția de consilier pe care o va ocupa Romanescu a devenit vacantă după ce prefectul județului Călărași, Valentin Barbu, a emis un ordin, pe 6 noiembrie, prin care s-a constatat încetarea de drept a mandatului de consilier local al social-democratului Ion Marian, care a fost declarat incompatibil, potrivit datelor obținute de pe portalul Rejust.

S-a ajuns în această situație după ce, inițial, Agenția Națională de Integritate (ANI) l-a declarat incompatibil pe Ion Marian în septembrie 2021. ANI susținea atunci că social-democratul a ocupat timp de mai multe luni atât funcția de consilier local, cât și cea de șef al Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, încălcând astfel prevederile legale.


Ion Marian a atacat imediat raportul de evaluare al ANI la Curtea de Apel București, acolo unde în martie 2022 a și câștigat. Judecătorul dispunea atunci anularea raportului.

Nici ANI nu s-a lăsat mai prejos și a făcut recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție. Aici a fost dată și decizia definitivă. Judecătorii au casat hotărârea Curții de Apel București și au respins cererea de chemare în judecată formulată de pesedistul Ion Marian. Acesta din urmă și-a pierdut astfel mandatul de consilier, iar locul său va fi ocupat de colegul de partid Romanescu Sorin-Costin.

Grupul de consilieri locali PSD din Belciugatele are un nou membru, după ce

CONSILIER LOCAL, DECLARAT
INCOMPATIBIL DEFINITIV

04 decembrie 2023