ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

În anul 1924 printr-un decret Regal a luat ființă Crucea Roșie Călărași.


Aura Giurcă, directorul Crucii-filiala Călărași, a declarat într-un interviu pentru Canal Sud, că a marcat acest eveniment împreună cu angajații și voluntarii instituției – prin muncă.

Sărbătorim această zi prin muncă. Avem un examen pentru un curs de calificare în meseria de infirmieră și după aceea avem “Atelierul lui Moș Crăciun”, unde vor participa copii români și ucraineni, unde vor confecționa globuri și accesorii pentru Crăciun.

Dacă la începutul acestui atelier am pornit cu gândul să fie doar o activitate, să îi țină pe copii ocupați, ulterior am decis că de aceste lucruri confecționate atât de frumos s-ar putea bucura și alți copii. Așa că anul acesta vom participa și la târgul “Chilipirașul de Crăciun”, găzduit de Muzeul Municipal Călărași.

Firmele își pot arăta sprijinul prin redirecționarea a 20 % din impozitul pe venit. Acest procent nu reprezintă o plată suplimentară, ci este inclus deja în impozitul pe care Statul Român îl reține.


Suntem într-o continuă alergătură. Avem parteneriate cu aproape 40 de primării. După cum bine știți, fiecare primărie are grijă de oamenii nevoiași și, din păcate, sunt foarte mulți. Așa că primăriile apelează la ajutorul nostru. Cumpărăm alimentele de bază, îmbrăcăminte și dulciuri. Este perioada în care firmele își dau impozitele la stat și mi-aș dori tare mult ca acei 20% să vină și la Crucea Roșie. Din acești bani putem cumpăra alimentele de bază și îmbrăcăminte de care acești oameni au mare nevoie. Sunt atât de mulți copii care merg desculți la școală și au rezultate bune.

“Foamea e rea… că nu mă lasă să dorm“.

Știi care a fost cel mai greu moment pentru mine? M-am dus într-o iarnă într-o comună de la noi din județ cu niște jucării. Ni le-au donat un magazin de jucării. Părea uitată de lume și grădinița și comuna. Când descărcăm jucăriile, eu le puneam pe masă și doamna le punea undeva sus, iar un copil a spus “doamna e rea, nu ne lasă să ne jucăm”, iar o fetiță care avea o față tristă și nu ridică ochii din pământ a spus: “ nu, știi ce e mai rea? …foamea e rea că nu mă lasă să dorm”. Acela a fost un moment în care nu am știut ce să spun, nu am știut să reacționez. Asta spune un copil de 3-4 ani. Oare cum va crește el ca adult? De aici, noi trebuie să facem ceva”.


Am mai întrebat-o pe Aura Giurcă, cum ar fi lumea fără Crucea Roșie? Răspunsul ei a fost: “ Mult mai săracă!

La mulți ani Crucea Roșie Călărași!

CRUCEA ROȘIE CĂLĂRAȘI
SĂRBĂTOREȘTE 99 DE ANI

12 decembrie 2023