ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Copiii aflați în situație de risc de separare de părinți vor avea în curând un centru

de zi, în comuna Nana. Cererea de finanțare pentru acest obiectiv a fost aprobată.

La Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse în prezența ministrului Natalia-Elena Intotero, primarul PSD, Dobre Gheorghe a semnat contractul privind înființarea unui centru de zi pe fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), care va asigura accesul la servicii sociale de sprijin pentru copii.

34 de contracte pentru înființarea de centre de zi pe fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), care vor asigura accesul la servicii sociale de sprijin pentru copii, au fost semnate la sediul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.


În total, cu fonduri PNRR vor fi înființate aproximativ 150 de centre de zi, bugetul total alocat fiind de 50 milioane de euro. Acestea vor asigura copiilor, pe timpul zilei, activități de îngrijire, educație, recreere-socializare, consiliere, dezvoltare a deprinderilor de viață independentă, orientare școlară și profesională etc. În plus și părinții vor beneficia de activități de sprijin, consiliere și educare.

COMUNA NANA VA AVEA
UN CENTRU DE ZI PENTRU COPII

13 decembrie 2023