ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Centrul Județean de Cultură și Creație găzduiește astăzi și mâine festivalul național

de colinde, tradiții și obiceiuri „Clinchet de Argint pe Aripi de Colind”. În cadrul acestui festival, călărășenii au ocazia să facă cunoștință cu datinile din alte zone ale României. De asemenea, în cadrul aceluiași eveniment va avea loc, mâine, o lansare de carte cu rețete străvechi din toate județele României.


Conducerea Centrului Județean de Cultură și Creației anunță însă și alte evenimente.

Duminică, imediat, pe data de 17 decembrie, vă invităm la o seară magică, la un Crăciun de poveste, alături de Orchestra Simfonică București, care este tot un ambasador cultural. unde veți putea asculta colinde”, a declarat Georgiana Teodorescu, managerul Centrului Județean de Cultură și Creație.


Totodată, săptămâna viitoare vor avea loc proiecții de film pentru copii.

Avem și cinematograful, care săptămâna viitoare este implicat în săptămâna altfel a școlilor și organizează proiecții cinematografice pentru copii. În același timp, derulăm un alt proiect pe care l-am inițiat anul acesta, a început să prindă, ne dorim să îl continuăm și la anul.

Se numește Caravana de Film, face parte din Caravana Educației și a Culturii, ne dorim să ajutăm toți copiii din mediul rural să ajungă în cinematografe. Luăm legătura cu fiecare reprezentant din fiecare localitate, trimitem autocarul Centrului Județean pentru Cultură și Creație să ia copii, să îi ducă la film și să îi ducă înapoi. Sunt copii în județ care nu au intrat într-un cinematograf vreodată”, a mai precizat Georgiana Teodorescu.


Centrul Județean de Cultură și Creației Călărași are în plan să dezvolte și Caravana de Teatru. Conducerea instituției mai adaugă faptul că programul pe anul viitor depinde de bugetul care urmează să fie alocat.

Vom continua anul viitor, bineînțeles, atât cu proiectele și programele noastre care sunt multianuale și care se repetă în fiecare an, cele de 8 martie, cele dedicate zilei copilului, festivalurile noastre, Flori de Mai, Chitara Dunării, Hora Mare, Danubius Motor Fest și sperăm ca anul viitor să putem să facem și un târg de Crăciun, cum am făcut anul trecut și a fost foarte apreciat.

Bineînțeles, toate aceste proiecte depind și de bugetul care va fi alocat, după aprobarea bugetului putem să vă dăm mai multe informații cu privire la programul pe anul 2024”, a spus Georgiana Teodorescu, managerul Centrului Județean de Cultură și Creație.

CJCC CĂLĂRAȘI CONTINUĂ
SERIA SPECTACOLELOR

15 decembrie 2023