ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Moș Crăciun a ajuns astăzi, încărcat cu daruri, la Centrul de Recuperare de Zi

pentru Copilul cu Dizabilități din Călărași și le-a adus o bucurie în prag de sărbători copiilor care beneficiază de serviciile centrului. Complicele moșului a fost Organizația Tineretului Social-Democrat Călărași.


Tinerii social-democrați, în luna lui decembrie, suntem plini de asemenea activități. Astăzi ne aflăm în Centrul de Recuperare de Zi pentru Copilul cu Dizabilități, unde le-am oferit o bucurie copiilor mai puțin norocoși. Peste 50 de copii sunt prezenți astăzi în acest centru împreună cu părinții, bunicii lor.

Suntem asistați de Moș Crăciun, de spiridușii moșului și ne bucurăm că suntem prezenți astăzi aici, în acest centru, și nu ne vom opri doar aici. Pot spune că trăiesc o mare emoție deoarece și eu sunt părinte și mă pun în locul părinților și al copiilor deosebiți. Și eu am fost copil și îmi doream să primesc cadou de Moș Nicolae, Moș Crăciun de ziua mea de naștere. Trăiesc aceeași emoție odată cu ei, copil și părinte”, a declarat Ionuț Stan, președinte TSD Călărași.


Cei mai curajoși dintre copii s-au apropiat de Moș Crăciun și i-au spus acestuia o poezie. Bineînțeles, moșul nu a plecat necolindat de la micuții care l-au așteptat cu foarte mare nerăbdare.

De serviciile Centrului de Recuperare de Zi pentru Copilul cu Dizabilități Călărași beneficiază 55 de copii și tineri.


Este un Centru de Recuperare de Zi pentru Copilul cu Dizabilități, este un centru inaugurat anul trecut, chiar împlinim un an, oferim servicii de recuperare și reabilitare pentru copiii și tinerii cu dizabilități, cu dizabilități motorii, psihice, psihomotorii sau asociate. Copiii sunt incluși în programe de terapie de două ori pe săptămână, a câte jumătate de oră-trei sferturi de oră, în funcție de posibilitatea și disponibilitatea copilului de a participa la activități.

Oferim intervenții psihologice, intervenții educaționale, logopedie, kinetoterapie, acum avem o perioadă de absență pentru că nu avem specialist, dar suntem dotați pentru a oferi serviciile de kinetoterapie și sperăm ca după 1 ianuarie să putem ocupa postul, și masaj”, a declarat Daniela Arbagic, directorul Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Călărași.


Serviciile puse la dispoziție de acest centru sunt gratuite, ceea ce vine în ajutorul părinților care fac eforturi pentru a merge cu cei mici la recuperare.

Practic, misiunea centrul este de a preveni abandonul acestor copii cu dizabilități prin sprijinirea familiei cu aceste servicii de terapie gratuite și de a preîntâmpina dificultățile familiale care vin.

Ne bucurăm că am fost în gândurile dumneavoastră să în gândurile moșului în acest an și, totodată, ne cerem și scuze că nu am putut să pregătim un program mai amplu pentru Moș Crăciun, dar chiar vreau să precizez că nu toți copiii sunt verbali, nu toți au limbajul dezvoltat și nu toți au abilități cognitive așa încât să rețină sau să înțeleagă toate cerințele noastre.

Tocmai de aceea suntem noi aici. Mulțumesc mult moșului”, a mai precizat Daniela Arbagic.

TSD CĂLĂRAȘI A FOST MOȘ CRĂCIUN
PENTRU PESTE 50 DE COPII

15 decembrie 2023