ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Plaja Pod 4, a fost loc de demonstrație pentru cele două șenilate achiziționate

de către Consiliul Județean Călărași. Contractul de cumpărare al celor două șenilate a fost semnat în luna septembrie, liderul de proiect fiind Consiliul Județean Călărași, iar parteneri sunt municipalitatea Veliko-Tarnovo și Inspectoratul Județean de Jandarmi Călărași.

Consiliul Județean Călărași, în calitate de partener lider, finalizează în data de 31 decembrie 2023, în parteneriat cu Municipalitatea Pavlikeni, Regiunea Veliko-Tarnovo din Bulgaria și cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași ”General de brigada Barbu Pârăianu”, proiectul “MANAGEMENT EFICIENT ÎN SITUAȚII DE URGENȚĂ ÎN REGIUNEA TRANSFRONTALIERĂ CĂLĂRAȘI – VELIKO TARNOVO”.

Proiectul este finanțat prin PROGRAMUL INTERREG V-A ROMÂNIA-BULGARIA, AXA 3: O REGIUNE SIGURĂ, având ca obiectiv specific îmbunătățirea managementului comun al riscului în regiunea transfrontalieră și se adresează comunităților de pe ambele maluri ale Dunării (Călărași și Veliko-Tarnovo), urmărind soluționarea diferitelor situații de urgență.


Consiliul Județean Călărași a achiziționat două echipamente de intervenție specializate, beneficiar final fiind Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență ”Barbu Știrbei” Călărași:


În cadrul proiectului au fost elaborate 9 parteneriate comune precum și o strategie comună și un plan de acțiuni în situații de urgență, au fost organizate exerciții comune româno-bulgare în domeniul situațiilor de urgență.

Utilizarea eficientă a noilor echipamente în timpul îndeplinirii misiunilor va permite:

Rezultatele proiectului vor contribui la îmbunătățirea calității gestionării comune a riscurilor, prin acțiuni de prevenire și intervenție.

Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență ”Barbu Știrbei” Călărași a efectuat un exercițiu demonstrativ în care au fost folosite noile echipamente SHERP, achiziționate în cadrul proiectului.

CONSILIUL JUDETEAN
DOTEAZĂ ISU CĂLĂRAȘI

21 decembrie 2023