ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Administratorul public al județului Călărași, Bogdan Mihai, a vorbit, într-un

interviu pentru antena1calarasi.ro, despre cum a decurs anul 2023, dar și despre planurile pe care le are pentru anul viitor. În ceea ce privește administrația, Bogdan Mihai se laudă cu investițiile care au fost realizate și care urmează să aibă loc la nivelul Spitalului Județean Călărași.


E un an bun, din punctul meu de vedere. Bun pe mai multe planuri. În primul rând, proiectul meu de suflet și al echipei noastre este spitalul. Transformările din spital sunt evidente, ajunge acolo unde ar fi trebuit să fie de mult. În primul rând, toată lumea percepe schimbarea asta, cel puțin pe exterior, pe interior o percep oamenii atunci când au nevoie.

Mai avem proiectele pe care le-am depus și la care am primit și finanțare. Practic, undeva în 2027, cred eu, spitalul va fi un spital regional, făcut cu munca oamenilor pe care îi vedeți aici, în administrație, în spital, în Consiliul Județean, bineînțeles, toate împinse de la spate de președinte, că el este catalizatorul acestor schimbări”, a declarat Bogdan Mihai, administratorul public al județului Călărași.


Pe de altă parte, Bogdan Mihai susține că politica și administrația nu pot fi privite separat.

De ceva vreme sunt și în zona politică și pentru mine este ceva nou această prezență. Pot să vă spun că este un an bun și politic. Cine crede că la un moment dat putem separa administația de politică, se înșală. Ne place sau nu ne place, administrația și politica sunt într-o strânsă legătură.

Ceea ce pot observa eu, ca un om care nu am avut un istoric politic, pot să vă spun că de când a venit Partidul Social Democrat, lucrurile merg cu o viteză mult mai mare, fluxurile sunt mult mai simple, mult mai riguroase și deciziile se iau rapid. E o comparație cu ceea ce am experimentat în alte perioade de guvernare”, a mai precizat administratorul public al județului Călărași.


Planurile pentru anul viitor ale lui Bogdan Mihai se vor concentra, în principal pe alegerile care urmează să aibă loc:

Depinde pe ce palier discutăm. Dacă discutăm pe un palier administrativ, lucrurile nu fac decât să se încadreze pe o normalitate la care vrem să ajungem. Mult mai multe proiecte, mult mai multe transformări ale realității de zi cu zi, ale cenușiului acesta pe care îl acuz că există într-o administrație, în general.

Din punct de vedere politic, va fi un an destul de greu, cu patru rânduri de alegeri și va trebui să găsim echilibrul în a îmbina politicul cu administrația, pentru că suntem și actori politici. Pe plan personal, prefer să le țin pentru mine”, a declarat Bogdan Mihai.

B.MIHAI: BILANȚUL ANULUI 2023
ȘI PLANURILE PENTRU 2024

22 decembrie 2023