ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Prima ședință din 2024 a Guvernului României a avut pe ordinea de zi un proiect

care a vizat conducerea Prefecturii Călărași. Mai exact, Executivul a adoptat o hotărâre prin care subprefectul Eugen Ilie (PSD) a fost eliberat din funcție. În locul acestuia a fost numit colegul său de partid, Ionuț Stan, președintele organizației Tineretului Social Democrat Călărași.


Noul subprefect al județului Călărași, Ionuț Stan, a depus astăzi jurământul. Ionuț Stan va ocupa această funcție după ce colegul de partid, Eugen Ilie, a fost eliberat din funcție prin hotărâre de Guvern.

Sentimente și emoții ca cele de astăzi nu am avut niciodată. Cred că este cea mai importantă zi din viața mea. Alături de echipa mea am trăit emoțiile când am depus jurământul și m-au trecut toți fiorii.

Continuăm administrația pe care a început-o domnul președinte Vasile Iliuță, aceea de a fi lângă oameni și să îi sprijinim. Suntem implicați, suntem la muncă, suntem pregătiți pentru toate cele patru rânduri de alegeri și împreună cu toată echipa social-democrată punem mâna la treabă și să ieșim învingători în noul an electoral”, a declarat Ionuț Stan, subprefect de Călărași.


Ionuț Stan este susținut de Partidul Social Democrat, iar la depunerea jurământului au fost prezenți și colegii săi.

După cum vedeți, partidul nostru are grijă și de cei mai în vârstă, pregătim tinerii care vor ține pe umeri patria și care ne vor ajuta când vom fi bătrâni”, a precizat Virgiliu Diaconu, subprefect de Călărași.


Să știți că are potențial, asta ar trebui să facem peste tot, chiar să ne gândim și la o înlocuire a primarilor mai bătrâni. Asta e evoluția vieții”, a menționat și Nicolae Râjnoveanu, primarul comunei Roseți.


Accesul presei la ceremonie nu a fost permis de prefectul Valentin Barbu. În tot acest timp, liderii politici județeni transmit încă o dată că la nivelul județului Călărași coaliția nu este funcțională. Ionuț Stan spune însă că speră la o colaborare cât mai bună cu prefectul Valentin Barbu.


Cred că prin venirea mea aici, să spunem că Dumnezeu lucrează prin oameni, cum spune domnul președinte, și eu să aduc un suflu nou în această instituție și poate, de ce nu, să nu reveni la gânduri mai bune”, a mai declarat Ionuț Stan.


Vasile Iliuță, președintele PSD Călărași, spune că Eugen Ilie a fost schimbat în urma unei directive de la centru.

A fost doar politic. Pentru că avem președinte de organizație de tineret și de la București ni s-a spus ca toți președinții de organizații să fie implicați politic printr-o decizie administrativă, fiind pe o funcție administrativă. De aceea a avut loc schimbarea.

Președintele organizației de tineret a fost cel care a fost nominalizat pentru noi să dețină această funcție administrativă”, a declarat Vasile Iliuță, președintele PSD Călărași.


Eugen Ilie urmează să ocupe un post în cadrul cabinetului președintelui Consiliului Județean Călărași sau în cadrul Ecoaqua, anunță Vasile Iliuță.

IONUȚ STAN, NOUL
SUBPREFECT DE CĂLĂRAȘI

05 ianuarie 2024