ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

România va fi a șasea beneficiară din UE a noilor fonduri alocate prin

REPowerEU, cu o anvelopă de aproximatic 1,4 miliarde de euro. Fondurile vor fi asigurate din licitarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră aferente Fondului de Inovare (75%) și din devansarea licitării certificatelor ETS alocate național aferente perioadei 2027-2030 (25%).


Circa 60.000 de gospodării vor putea beneficia de sprijin guvernamental prin programul RePowerEU pentru care s-au alocat 1,2 miliarde de euro pentru eficienţa energetică a gospodăriilor individuale, a consumatorilor casnici.


Guvernul Ciolacu a reușit să obțină finanțarea europeană pentru scăderea facturilor la energie electrică și termică pentru gospodăriile vulnerabile. Acestea vor primi sprijin de la Guvern, prin programul RePowerEU, pentru instalarea de sisteme fotovoltaice care să le acopere consumul propriu, dar și pentru eficientizarea energetică a acestor clădiri.

Gospodăriile vor putea ajunge la facturi de ZERO lei la energie electrică și vor reduce substanțial cheltuielile cu energia termică.” - a transmis senatorul PSD Nicușor Cionoiu pe pagina personală de socializare.


Prin programul RePowerEU, energia solară obținută va fi folosită exclusiv pentru consumul propriu (va fi stocată în baterii și nu va fi livrată în rețea). Pentru acest program s-au alocat 1,2 miliarde de euro pentru consumatorii casnici.


SPRIJIN GUVERNAMENTAL
PRIN PROGRAMUL REPOWEREU

05 ianuarie 2024