ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Aflat la primul mandat în comuna Ștefan Vodă, Ionel Zardova, a reușit să obțină

mai multe proiecte de dezvoltare și modernizare a comunei. Prin viziunea sa îndrăzneață și prin proiecte îndelung gândite, edilul a adus o rază de speranță și schimbare.


Într-un interviu pentru antena1calarasi.ro, edilul a povestit despre proiectele pe care le-a derulat în comuna Ștefan Vodă de când a ajuns la conducerea administrației locale.

Pentru 2022-2023 putem vorbi numai în ansamblul a tuturor anilor de când am preluat funcția de primar, sunt obiective pe care ni le-am impus de la bun început și marea majoritate dintre ele ajung la finalizare în anul 2024.

Toate proiectele sunt începute în noiembrie 2020, marea majoritate au fost făcute ca și studii de fezabilitate undeva prin mai-iunie 2021, cu toate avizele aferente, pentru multe dintre ele a trebuit să reîmprospătăm actele deoarece și-au pierdut valabilitatea inclusiv din cauza scumpirilor de preț, au crescut preturile. Efectiv în ordine cronologică pot să vă povestesc despre proiectele care s-au depus, s-au aprobat și pe care am început să lucrăm pe ele și care în anul viitor se vor finaliza foarte multe.


Primul proiect început de mine și de echipa mea a fost în noiembrie 2020, l-am finalizat și depus la Compania Națională de Investiții pe 11 ianuarie 2021, a fost aprobat, s-a și licitat, au licitat cei de la CNI cu o societate care au câștigat, au făcut proiectarea și partea financiară, le-am eliberat și autorizația de construcție, dacă nu ar fi fost ordonanța aceea 90, de a sista lucrările pe CNI, pentru 2-3 luni de zile ar fi demarat și lucrările dar din ce am înțeles în luna februarie cel târziu martie anul 2024 vor începe lucrările la Căminul Cultural și Salonul de Nunți din localitate.


Al doilea proiect este rețeaua nouă de apă, cu uzina de apă, s-a cumpărat efectiv și teren, primăria a cumpărat 4.000 de metri pătrați, plus că mai aveam în zonă 1.600 m pătrați, deja uzina de apă este efectuată în proporție de 85% reabilitată sperăm că până în luna aprilie 2024, rețeaua de apă să fie funcțională cu tot ce înseamnă, asteptăm să vină rezultatul analizei la apă și în funcție de analiza apei se va creiona și stația de tratare a apei deoarece în localitate va fi și potabilă, nu cum a fost până acum.


Un alt proiect este făcut pe Anghel Saligny, menționez că în anul 2023 pe Anghel Saligny și PNRR am semnat nu mai puțin de 7 proiecte cu finanțare, unul dintre ele fiind și canalizarea, s-a licitat, s-a făcut proiectarea, la această oră undeva la 40-45 la sută este realizată. Tot în 2020 auzind de o un ordin al ANRR emis pe 21 octombrie toate UAT-urile în limita a 3.000 de metri puteau să facă o solicitare către ENEL pentru a alimenta cu energie electrică o stație anume de apă sau o stație de epurare, noi am realizat acest lucru și pentru stația care era dejă existentă, soluția s-a dat și primăria a m-ai dat 60.000 de lei, restul de 500.000 de lei au fost alocați din partea ENEL pentru că așa a fost aceea ordonanță și am reușit să tragem curent electric la aceea stație“, a punctat edilul comunei Ștefan Vodă, Ionel Zardova.

PROIECTE DE DEZVOLTARE,
DERULATE, ÎN COM. ȘTEFAN VODĂ

09 ianuarie 2024