ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Aproape 4 miliarde de lei reprezintă estimarea costurilor pentru

organizarea celor patru tipuri de alegeri din acest an, potrivit anunțului făcut de ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, în data de 8 ianuarie a.c.

Aceste alegeri cuprind scrutinurile europarlamentare, parlamentare, locale și prezidențiale, aducând astfel la o cheltuială de aproape un miliard de lei pentru fiecare tip de alegeri.


3,8 miliarde de lei sunt estimările noastre în acest moment”, a declarat Boloș.


Întrebat cu privire la posibilitatea reducerii numărului de alegeri prin comasare, ministrul de Finanțe a indicat că această variantă merită luată în considerare, dar decizia aparține coaliției politice PSD-PNL.

Te gândești la om, omul este cel care votează și nefiind obișnuit cu patru rânduri de alegeri, pentru o mai bună organizare și eficiență a votului, poate n-ar fi lipsită de interes această discuție în spațiul public”, a adăugat el.


Boloș a subliniat și aspectul psihologic al situației, menționând posibila plictiseală a votanților în contextul a patru campanii electorale separate.


Întrebat despre economiile ce ar rezulta din comasarea alegerilor, ministrul a spus că toate cheltuielile ar fi reduse la jumătate.

Anul 2024 este un moment crucial pentru România din punct de vedere politic, având în vedere cele patru tipuri de alegeri planificate: parlamentare, europarlamentare, locale și prezidențiale. Deși primele alegeri, cele europarlamentare, sunt programate pentru 9 iunie, datele exacte pentru celelalte scrutinuri încă nu au fost stabilite.

COSTURILE VIITOARELOR ALEGERI
APROAPE DE 4 MLD. DE LEI

09 ianuarie 2024