ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Primăria municipiului Călărași face demersuri pentru a reabilita una dintre clădirile

emblemă ale municipiului Călărași, Cinematograful Victoria, anunță primarul Marius Dulce, printr-o postare pe o rețea de socializare. În acest moment, proiectul se află la Compania Națională de Investiții (CNI) și așteaptă finanțare.


La această oră, toate documentele premergătoare finanțării obiectivului sunt pe masa Companiei Naționale de Investiții, aflându-se în lista sinteză pentru primirea avizului Comisiei Tehnico-Economice. După primirea acestui aviz, dosarul cinematografului va ajunge la Ministerul Dezvoltării pentru aprobarea finanțării”, a precizat primarul Marius Dulce.


Documentele pe care Primăria municipiului Călărași le-a transmis către CNI sunt documentația tehnică faza SF cu elemente DALI și devizul actualizat, studiile de specialitate și avizele obținute, precum și HCL nr. 141/25.05.2023 privind predarea amplasamentului și HCL nr.140/25.05.2023 de aprobare indicatori tehnico-economici.


Clădirea are o istorie bogată. În anul 1940 a suferit avarii din cauza cutremurului. După ce a fost reabilitat, imobilul a fost modificat din punct de vedere arhitectural, după ce turnulețele au fost desființate, șarpanta a fost refăcută, iar zona de acces a fost remodelată.

În anul 1948 a fost naționalizat ca Cinematograf VICTORIA. Dupa decembrie 2006, cinematograful privat al statului – administrat de către RADEF ROMANIA FILM, a fost transferat în domeniul public al Municipiului Călărași și administrat de către Consiliul Local al Municipiului Călărași”, se mai arată în postarea primarului Marius Dulce.


De asemenea, edilul a dat asigurări că destinația clădirii va rămâne cea de cinematograf, alături de sala de spectacole, teatru, concerte, sala de conferințe și evenimente festive.

REABILITAREA CINEMATOGRAFULUI
VICTORIA PE MASA CNI

11 ianuarie 2024