ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Guvernul a decis ieri, 11 ianuarie, deblocarea a peste 8000 de posturi în

sistemul public de Sănătate și de Asistență socială.

Nemulțumirea sindicaliștilor cu privire la deblocarea a 7.600 de posturi în domeniul sănătății, continuă, potrivit sindicaliștilor această măsură reprezintă un prim pas insuficient.

Senatorul PSD Nicușor Cionoiu notează că:

Rezolvarea problemelor din #sănătate a fost unul din principalele subiecte dezbătute în prima ședință de guvern a acestui an. Premierul Marcel Ciolacu își onorează angajamentele asumate în domeniul Sănătății.

Printre măsurile luate amintesc:


În domeniul sănătății s-a alocat un buget cu 40 % mai mare față de anul trecut! Dar rămâne condiția ca acești bani că fie cheltuiți responsabil. Guvernul a alocat 6,6 miliarde de lei, care rezolvă toate obligațiile restante de anul trecut și asigură cheltuielile curente pentru luna ianuarie, pentru medicamente și servicii medicale.


Prin deblocarea a aproape 8.000 de posturi se rezolvă problema deficitului de personal medical specializat, în special în spitalele din subordinea autorităților locale. Până-n luna februarie ar trebui organizate concursurile și făcute angajările. Resursele financiare alocate, cât și angajările suplimentare se va reflecta în servicii mai bune pentru pacienți, mai multă responsabilitate și implicare.


Nemulțumirea sindicaliștilor cu privire la deblocarea a 7.600 de posturi în domeniul sănătății, continuă, potrivit sindicaliștilor această măsură reprezintă un prim pas insuficient.

Din punctul nostru de vedere, al SANITAS, este un început, însă nu este suficient!

Cu cele 8000 de posturi ce se vor ocupa în perioada următoare se rezolvă doar un sfert din necesarul de personal în cele două sisteme. Iar deficitul se va adânci în continuare, atât timp cât angajații nu-și văd rezolvate problemele de natură salarială și vor continua să plece.” a transmis printr-un comunicat Federația SANITAS din România.

DEBLOCAREA POSTURILOR
ÎN SISTEMUL DE SĂNĂTATE

12 ianuarie 2024