ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

La sfârșitul lunii iulie 2023, Organizația Femeilor Social Democrate (OFSD) Călărași

și-a desemnat noua conducere. În funcția de președinte a fost a aleasă Ionela Ichim, care ocupă și funcția de manager a Bibliotecii Județene Călărași. În cele șase luni de la preluarea funcției, Ionela Ichim spune că a reușit, printre altele, să constituie noi organizații locale.


Au fost luni de organizare și reorganizare, de constituire de organizații locale, mai sunt încă patru organizații locale de constituit. Au fost luni în care am adus noi membre în organizație și, deopotrivă, presărate cu activități.

Începând din luna septembrie, când a fost acțiunea cu școala, cu ghiozdanele, Împreună dăruim bucurie, urmată apoi de deplasări la București cu Școala politică, am fost la Bruxelles, la invitația doamnei Maria Lazăr și a doamnei europarlamentar Rovana Plumb, iar în decembrie a fost iarăși o lună plină, cu acțiuni umanitare”, a declarat Ionela Ichim, președintele OFSD Călărași.


Totodată, conducerea OFSD Călărași anunță că femeile vor ocupa și ele un loc important pe listele de la alegerile din 2024.

Ne dorim să creștem organizația și să câștigăm și aceste alegeri alături de domnul președinte Vasile Iliuță. Vor fi și doamne pe listele de alegeri, este musai 30% și vor fi și doamne pe locuri eligibile, bineînțeles”, a mai spus Ionela Ichim.


În luna decembrie, Mirela Tache a fost nominalizată și a primit votul de încredere din partea Consiliului Politic Județean al PSD pentru candidatura la funcția de europarlamentar din partea PSD Călărași.

Cu siguranță că noi luptăm și promovăm drepturile femeilor și sunt foarte multe doamne în mediul rural care nu își cunosc drepturile sau nu este cineva care să le ajute, să le întindă o mână de ajutor la nevoie.

Noi am creionat un calendar de acțiuni care să meargă și pe domeniul medical și pe al protecției sociale și ne înclinăm atenția și către vârstnici. Sunt ai noștri, sunt și doamne în vârstă și trebuie să îi sprijinim și să îi ajutăm”, a precizat Ionela Ichim, președintele OFSD Călărași.


Primele alegeri din acest an sunt cele europarlamentare, care vor avea loc în iunie.

IONELA ICHIM: “VOR FI ȘI
DOAMNE PE LISTELE ELIGIBILE”

17 ianuarie 2024