ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Protestele demarate de fermierii si transportatorii din Romania continuă,

iar protestatarii sunt încă blocați la intrarea în Capitală. Pe lângă fermieri, și transportatorii au participat la negocieri și spun, de asemenea, că acestea nu au avut nici un rezultat pozitiv.

Printre nemulțumirile acesora se află prețurile mari la RCA, la motorină, dar și taxele de drum. Protestatarii anunță că nu vor renunța la protest până când toate cerințele acestora nu vor fi respectate.

Luni, 15 ianuarie a.c., 12 fermieri din județul Călărași au participat la ședința organizată de Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, și Violeta Mușat, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.  Problemele întâmpinate de fermieri sunt diverse. De la polițele RCA, la subvențiile primite de la stat, toate doleanțele călărășenilor au făcut subiectul întâlnirii.


Florin Barbu, ministrul agriculturii, își asumă că joi, 18 ianuarie a.c., se vor aproba toate revendicările fermierilor în ședința de Guvern”, a declarat Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași.

Revedincările fermierilor din Călărași au fost transmise ministrului Florin Barbu, urmând ca acestea să fie analizate de MADR.


Guvernul condus de prim-ministrul Marcel Ciolacu a gestionat impecabil protestul fermierilor și al transportatorilor, a ascultat cu atenție revendicările protestatarilor și a găsit împreună cu ei cele mai fiabile soluții pentru solicitările acestora:

Sprijin pentru fermieri și transportatori!” - a transmis senatorul PSD Nicușor Cionoiu pe pagina personală de socializare.

REACȚII LA PROTESTUL
FERMIERILOR ȘI TRANSPORTATORILOR

18 ianuarie 2024