ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Consiliul Județean Călărași a anunțat că dorește să cumpere două

 apartamente de trei sau patru camere pentru copiii cu dizabilități care sunt instituționalizați. Autoritățile județene au mai cumpărat trei astfel de apartamente, însă mai are nevoie de două. Măsura vine în contextul în care centrele rezidențiale în care sunt găzduiți acum acești copii nu mai pot funcționa, conform legii.


Ne este interzis să mai funcționăm cu centre rezidențiale cu copiii cu handicap sever. Am luat o hotărâre la Consiliul Județean să închidem centrul de zi și să îl reorganizăm, astfel încât, printr-o altă hotărâre, să aprobăm sumele necesare pentru cinci apartamente de pe piața liberă să putem să mutăm cei 30 de copii pe care îi avem instituționalizați”, a declarat Ion Samoilă, vicepreședintele Consiliului Județean Călărași.


Data limită până la care pot fi trimise ofertele este 2 februarie. Una dintre condițiile impuse de Consiliul Județean Călărași este ca apartamentele să fie situate la maxim etajul doi.

Noi am făcut un caiet de sarcini în baza hotărârii, trebuie să avem avem o suprafață cu anumite dotări. Avem o evaluare făcută de un expert, am stabilit până în 90.000 de euro pe bucată, la un apartament de patru camere. Cele pe care le-am cumpărat au fluctuat, dar până în 90.000 de euro, astfel să ne putem încadra în hotărârea de Consiliu Județean”, a mai precizat Ion Samoilă.


Copiii vor fi în continuare îngrijiți de personal calificat și în noile apartamente.

Ei, în continuare, sunt în subordinea Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului. Nu îi lăsăm singuri pe piața liberă. Ei sunt și cu dizabilități și oricum trebuie îngrijiți și avut grijă de ei, pentru că nu se pot descurca singuri”, a mai spus Ion Samoilă, vicepreședintele Consiliului Județean Călărași.


Documentația de atribuire și caietul de sarcini sunt disponibile pe site-ul Consiliului Județean Călărași.

CJ CĂLĂRAȘI CUMPĂRĂ APARTAMENTE
PENTRU COPIII INSTITUȚIONALIZAȚI

23 ianuarie 2024