ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Într-o perioadă în care modernizarea infrastructurii educaționale devine

prioritate, comuna Ștefan Vodă prinde viață prin proiectele ambițioase ale primarului său, Ionel Zardova. Prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), primăria a depus proiecte menite să transforme școala și grădinița locală în spații moderne și adaptate nevoilor.


În cadrul PNRR, avem nu mai puțin de trei proiecte, unul din ele este renovarea Școlii nr. 2, și în plus pe banii primăriei mai avem un proiet de extindere a Școlii Gimnaziale nr.2, nu extindem neapărat pentru că am avea mulți copii, avem un total de 206 copii, dar este nevoie de această extindere deoarece avem Școala nr.1 care este în licitație pentru un alt proiect, prin care se va dărâma acest corp și se va face alta. Și ca să nu desființăm școala din Ștefan Vodă a trebuit să modernizăm și să extindem Școala nr.2, unde copiii vor învăța începând cu această toamnă, vom ajunge undeva la cinci clase, vor învăța în două ture, cei mici dimineața și cei mari după amiază, acest proiect se va derula începând cu luna ianuarie,  februarie, depinde dacă vremea ne va permite.


Tot în cadrul PNRR, mai avem o clădire pentru doctori, profesori, mai exact, patru apartamente care vor fi date la cheie, la acest proiect s-a făcut studiul de fezabilitate și proiectarea și tot ce era necesar iar acum este scos la licitație, așteptăm constructorii să vină să liciteze pentru acest proiect. Numai în această locație lângă Școala nr.2, unde am dat și terenul pentru specialiști sunt trei proiecte, unul pe banii primăriei, unde se vor construi, trei clase și celălalt pe PNRR, unde se vor construi pe bani europeni. Un alt proiect realizat este Grădinița cu Program Normal din comună, acesta s-a finalizat, pe 19 decembrie 2022, s-a făcut recepția și imediat s-a si intrat în activitate.”, a punctat edilul comunei.


Totodată edilul precizează faptul ca in anul 2023 s au montat în jur de 50 de camere de supraveghere.


În anul 2023 s-au mai montat în jur de 50 de camere de supraveghere, în afară de ce era înainte, avem undeva la 100 de camerere, au disparut aproape toate problemele cu privire la furturi și scandaluri”, a conchis primarul Ionel Zardova.

ELEVII DIN COMUNA ȘTEFAN VODĂ
VOR ÎNVĂȚA ÎNTR-O ȘCOALĂ MODERNĂ

02 februarie 2024