ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Vineri, 2 februarie 2024, în Episcopia Sloboziei și Călărașilor, praznicul

Întâmpinării Domnului a fost prilej de mare bucurie pentru cler și credincioși care au aniversat și împlinirea a 30 de ani de când Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a primit harul cel ceresc al arhieriei.

A fost moment de înnoire duhovnicească, pentru toți reprezentanții autorităților centrale, județene și locale și mulțime de credincioși din Episcopia Sloboziei și Călărașilor, care au fost prezenți și împreună rugători la Sfânta Liturghie săvârșită de un sobor de 8 ierarhi ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.


Episcopia Sloboziei și Călărașilor a sărbătorit astăzi Întâmpinarea Domnului. Am avut onoarea de a participa la Slujba Sfintei Liturghii la invitația Preasfinției Sale Vincențiu, episcopul Sloboziei și Călărașilor.

Totodată, 2 februarie reprezintă data în care Preasfinția Sa sărbătorește 30 de ani de Slujire Arhierească și doresc să-i transmit toate gândurile mele bune și mulți ani în slujba Domnului.

În acest loc revin mereu cu smerenie și credință mulțumind pentru binecuvântarea pe care o primesc zi de zi. Vă încurajez să găsiți mereu timp pentru rugăciune și să primiți cu inima deschisă toate darurile vieții pe care Domnul ni le oferă.” - transmite senatorul PSD Nicușor Cionoiu.


Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, a vorbit despre prăznuirea de astăzi și despre roadele duhovnicești pe care le primim de la Mântuitorul Iisus Hristos, încredințându-ne toată viața lui Dumnezeu.


La sfârșitul Sfintei Liturghii s-a rostit un Polihroniu la acest moment aniversar ce marchează trei decenii de la consacrarea episcopală a Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu.


Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Preasfințitului Părinte Andrei pentru cuvintele de învățătură ziditoare de suflete și Preasfințiților Părinți Episcopi pentru bucuria comuniunii liturgice la aniversarea celor 30 de ani de la hirotonia întru arhiereu.


După Sfânta Liturghie, preoții și credincioșii prezenți au avut prilejul de a-l felicita și de a primi binecuvântarea chiriarhului locului.

SLUJIRE ARHIEREASCĂ ÎN ZIUA
PRAZNICULUI ÎNTÂMPINĂRII DOMNULUI

02 februarie 2024