ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Joi, 8 februarie a.c., în cadrul conferinței de presă de la sediul PSD Călărași,

primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a făcut declarații privind informațiile apărute în mediul online cu privire împrumuturile făcute de instituția pe care o conduce.

Proiectul intitulat “Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Călărași, prin modernizarea infrastructurii căilor de rulare a transportului public local” vizează asfaltarea arterei principale, modernizarea trotuarelor, crearea unor spații de parcare pentru riverani și reconfigurarea unor intersecții.


Încă de la semnarea contractului, opoziția nu a crezut în proiectul preluat de administrația Dulce, aceasta expunându-și opinia pe rețelele sociale. Lunile trecute, Alin Drăgulin, principalul contracandidat al actualului primar al municipiului Călărași, a postat în mediul online un videoclip prin care îl incrimineză pe Marius Dulce pentru împrumuturile făcute de-a lungul mandatului.


Este o bătaie de joc de neimaginat la adresa călărășenilor pe care i-a îndatorat deja la bănci cu 1.000 de miliarde de lei”, a declarat Alin Drăgulin.


Conform primarului Marius Dulce, pentru a crea un cashflow, acesta s-a folosit de banii împrumutați, astfel continuând proiectele. Doar în anul 2024, unitatea administrativ-teritorială are de recuperat din împrumuturi suma de 60 de milioane de euro.


Noi am rostogolit banii din împrumuturi și acum așteptam rambursările de la aceste proiecte”, a declarat Marius Dulce, primarul municipiului Călărași.


Și dobânzile aferente împrumuturilor au creat subiecte de discuție.

Am făcut o analiză a împrumuturilor din anii trecuți și am constatat că dobânda era de 2,8%. Acum ne-am mutat la o altă bancă cu o dobândă de 1,4% sau 1,6%. Iată, am făcut economii”, a adăugat Marius Dulce.


Proiectul privind reabilitarea străzii București, principala nemulțumire a liberalilor, este finanțat prin fonduri europene și are o valoare de peste 40 de milioane de lei, inclusiv TVA. Inițial, durata de execuție a investiției era de 19 luni, dar, conform administrației Dulce, proiectul se va finaliza în luna iulie.

ÎMPRUMUTURILE PRIMĂRIEI CĂLĂRAȘI,
MĂRUL DISCORDIEI DINTRE PSD ȘI PNL

08 februarie 2024