ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Încă de la începutul anului, Consiliul Județean Călărași și-a făcut publică intenția

de a achiziționa mai multe apartamente localizate în municipiul Călărași, beneficiarii acestora fiind copiii cu dizabilități instituționalizați. Chiar dacă sumele oferite de instituție sunt ofertante, autoritățile întâmpină probleme în tot acest proces.

Din luna martie a anului precedent, Consiliul Județean Călărași a deschis mai multe licitații, oferindu-le călărășenilor oportunitatea de a-și vinde bunurile imobile la prețul pieței. Condițiile impuse de Consiliul Județean cu privire la poziționarea apartamentelor, anul de construcție al imobilului, numărul de camere, precum și etajul, au îngreunat acest proces.


După mai multe încercări ale instituției conduse de social democratul Vasile Iliuță de a achiziționa bunurile imobile destinate relocării copiilor cu dizabilități din centrele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, acesta, împreună cu executivul, a decis să ia în considerare și apartamentele ipotecate.


Inițial, am luat în calcul apartamentele din zona Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului pentru a putea avea un acces facil la conducere. Nu am găsit în această zonă restrânsă, drept pentru care am făcut completări privind condițiile”, a declarat Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași.


Acum, după patru licitații, Consiliul Județean Călărași ia în considerare și apartamentele ipotecate. Decizia Consiliului Județean Călărași l-a nemulțumit pe liberalul Ioan Pușcașu care, în cadrul ședinței aceleași instituții, a declarat că măsura luată va crea probleme în viitor.


Eu nu m-aș îndrepta către un lucru cu care am putea avea probleme ulterioare. Nu trebuie să ne îndreptăm și să cumpărăm astfel de apartamente”, a declarat Ioan Pușcașu, consilier județean.


Dacă până la 1 iunie a.c. Consiliul Județean Călărași nu reușește să relocheze copiii cu dizabilități, instituția nu va primi subvenția de 25% de la stat. De asemenea, nereușita achiziționării celor trei apartamente va atrage după sine și neautorizarea funcționării serviciului din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.


Explicațiile executivului Consiliului Județean Călărași nu au fost suficiente pentru Ioan Pușcașu, în final, consilierul cerând, în scris, situația exactă a proiectului.


Suma oferită de Consiliul Județean Călărași pentru un apartament de patru camere este de până la 90.000 de euro, aceasta venind în urma evaluării unui expert.

ACHIZIȚIA DE APARTAMENTE
IPOTECATE ÎN ATENȚIA CJ CĂLĂRAȘI

09 februarie 2024